Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat we weten over het gerapporteerde gevecht tussen Elon Musk en Mark Zuckerberg

Wat we weten over het gerapporteerde gevecht tussen Elon Musk en Mark Zuckerberg

De miljardairs stemden in met een “kooigevecht” dat ondanks de ambivalentie van de situatie lijkt op te bouwen.

Links staat Elon Musk, de rijkste man ter wereld. Aan de rechterkant staat Mark Zuckerberg, de tiende rijkste persoon ter wereld. Tussen de twee ontstaat een hardnekkige rivaliteit die kan eindigen in een gevecht. Deze confrontatie wordt gepresenteerd als een grap, en toch bouwt het week na week op.

Historische rivaliteit tussen de twee mannen

Alles verzet zich tegen de twee mannen. Zuckerberg, oprichter van Facebook en hoofd van Meta (WhatsApp, Instagram…), met een coole en relaxte persoonlijkheid, heeft niets te maken met de excentrieke Elon Musk (SpaceX, Tesla…), die een sociale media nietje sinds zijn overname van Twitter (nu X).

Met dit verschil in stijl, twee verschillende gangen. Aan het begin van 2010 was Zuckerberg een succesvolle zakenman, miljardair. Elon Musk is van zijn kant een visionair genie. Ze benijden elkaars status.

De eerste hindernis was het niet in een baan brengen van een Facebook-satelliet door een SpaceX-raket. De raket ontploft voordat hij opstijgt en belandt met de satelliet in het stof. “Ik ben erg teleurgesteld om te horen dat de mislukte SpaceX-lancering onze satelliet heeft vernietigd die zoveel ondernemers en alle anderen op het continent van connectiviteit zou hebben voorzien”, aldus Zuckerberg. Musk rook op deze noot.

Toen kregen de twee mannen ruzie over de toekomst van kunstmatige intelligentie.

“Zijn begrip van het onderwerp is zeer beperkt”, tweette Elon Musk.

de Cambridge Analytica-schandaal Het zal Musk er uiteindelijk niet van overtuigen om Facebook te boycotten. “Ik hou niet van Facebook. Het maakt me bang. Sorry”, zei hij in 2018.

READ  Verkeersveiligheid: wat is de waarde van een Lidl motorhelm deze week in de schappen?

De nieuwste aflevering, Launch Threads, een echte Twitter-kloon, gelanceerd door Mark Zuckerberg terwijl X (voorheen van Twitter) abonnees en adverteerders verliest.

Elon Musk staat achter het voorstel

Het is duidelijk dat Elon Musk op het idee kwam voor het gevecht. Eind juni zei de miljardair “een kooigevecht” als reactie op een gebruiker die hem kietelde voor het beoefenen van vechtsporten door Zuckerberg.

Zijn rivaal nam de uitdaging echter serieus. “Stuur me het adres”, schreef hij, “The Zuck” op Instagram. “Als het echt is, zal ik het beantwoorden”, wat de achthoekige bel en belachelijke vechtstijlen oproept.

Wat dan onzin lijkt, krijgt in de loop van weken vorm met de hulp van MMA-professionals (met name de grote franchise, de UFC) om de ontmoeting echt te maken.

Iedereen gaat er dan heen om ze te trainen, waarbij Zuckerberg zelfs zo ver gaat dat hij een ring in zijn tuin installeert, tot groot ongenoegen van zijn vrouw.

De strijd roept nog steeds twijfels op

Sinds juni keert de kwestie van vechten regelmatig terug naar de onderhandelingstafel, voornamelijk aangewakkerd door Elon Musk… die zijn best doet om te kalmeren. Terwijl Zuckerberg een bijeenkomst op 26 augustus voorstelde, noemde zijn tegenstander een medisch onderzoek om de sterkte van zijn rug te controleren. In een andere tweet roept hij een ideeënstrijd op…

Zelden afhankelijk van zijn woorden, lijkt het erop dat Elon Musk elke dag de rol speelt van degene die het juiste excuus zal vinden om te ontsnappen. In ieder geval totdat hij op 11 augustus bevestigt dat de gevechten zullen doorgaan.

READ  Het behoud van de Franse kredietrating door Fitch biedt een adempauze voor de regering

Italië is gastheer van de show

Uiteraard zal het gevecht plaatsvinden in Italië. Elon Musk verklaarde een gevecht in Rome, in een “antieke” en “epische” setting, en beweerde dat hij de kwestie aan de orde had gesteld bij de Italiaanse minister van Cultuur en de Italiaanse premier. Volgens de media Tutto Sportwordt het Colosseum genoemd.

Maar het enthousiasme van de miljardair werd snel gekalmeerd door de Italiaanse autoriteiten: “Niet in Rome”, reageerde Gennaro Sanguliano, minister van Cultuur, meteen op Twitter.

Hij bevestigde echter dat hij een discussie had met Elon Musk over een “groot verkiezingsevenement”. Ik weet niet zeker of gladiatorengevechten de bedoeling waren van de Italiaanse regering.

Onbevestigde datum op onzekere locatie

Wanneer zal deze strijd plaatsvinden? Dat is de grote vraag. Elon Musk bevestigt dat zijn rug sterk is na een MRI. “Er is echter een probleem met mijn rechterschouder die tegen mijn ribben wrijft, waarvoor een kleine operatie nodig is. Het zal maar een paar maanden duren om te herstellen”, aldus het hoofd van Twitter.

Onder de spelers rond dit gevecht is Dana White, president van de UFC, de grote MMA-franchise. Maar dit is duidelijk niet de keuze die de twee acteurs hebben gemaakt. “Het gevecht zal worden gemodereerd door mijn organisatie en die van Zuck”, zei Musk, erop wijzend dat het gevecht zal worden uitgezonden op Twitter (nu X genoemd) en Meta.

De winst zal worden gedoneerd aan een goed doel.

Tik voor Zuckerberg Tech op volume

Wie gaat deze strijd winnen? De twee besluiten te trainen, maar Mark Zuckerberg vertrekt duidelijk met een voordeel: een goede beoefenaar van Braziliaans Jiu-Jitsu, zelfs een uitvaller Verschillende medailles in kleine toernooien.

READ  Melkflessen die in U-winkels in heel Frankrijk worden verkocht, zijn teruggeroepen

Verre van in fysieke conditie te zijn, zo geeft hij zelf toe, claimt Elon Musk van zijn kant een vechtende jeugd in zijn geboorteland Zuid-Afrika. Bovenal is er een enorm verschil in grootte tussen de twee mannen. Hij merkte opnieuw op: “Als het gevecht kort is, win ik zeker.” “Als hij lang is, kan hij uithoudingsvermogen krijgen. Ik ben een stuk langer en er is een reden dat er gewichtsverdelingen zijn in MMA.”

Thomas Le Roy BFM-bedrijfsjournalist

De belangrijkste artikelen