Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Highway Convenience Zones: waarom verkopen winkels hun dure producten?

Highway Convenience Zones: waarom verkopen winkels hun dure producten?

eenvoudig
Forensen die regelmatig naar winkels langs de snelweg gaan, weten dit: ze betalen meer voor hun aankopen dan in andere winkels. Wat zijn de redenen voor de hoge prijzen? uitleg.

Terwijl brandstof notoir duur is op de snelweg, worden de prijzen in de winkels in de rustplaatsen afgekeurd door de automobilisten die er vaak komen. Waarom worden deze prijzen berekend?

Serviceverplichtingen

Winkels hebben zeer hoge bedrijfskosten, zoals blijkt uit TF1 Nieuws Laura Bokobza, oprichter en directeur van LBK Consulting en Business Consulting. Wegbeheerders hebben de wettelijke plicht om ““Tankstations en winkels zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week open”, wat veel personeel inpakt. Hogere huren.

Verdeel de kosten

Winkels moeten ook gratis diensten aanbieden aan reizigers, en ze zijn duur in onderhoud en onderhoud: zoals douches voor vrachtwagenchauffeurs die het hele jaar door beschikbaar zijn, toiletten en kinderruimtes. Daarom worden de kosten van deze geleverde diensten overgedragen naar de prijzen van de producten die in de winkels worden weergegeven.

Yves Crouzet, emeritus hoogleraar aan Sciences Po Lyon, vat het economische model van servicegebieden langs snelwegen samen in Figaro : “Werkt op een vergelijkingssysteem tussen wat gratis is en wat wordt betaald. Wat wordt betaald, is duur omdat het nodig is om te dekken wat gratis is.” Ondanks zulke hoge kosten wijken maar weinig automobilisten van de fast lane af omdat het soms kilometers nodig is om een ​​winkel of bakkerij te vinden waar het bevoorraad is.

READ  13 nieuwe bestemmingen voor de zomer

Wegbeheerders doen echter commerciële aanbiedingen om klanten te trekken. Sommige bedrijven, zoals Sanef, hebben besloten om koffie “maximaal € 1,10” te capteren. APRR heeft een nieuw merk ontwikkeld, Fulli, waarbij de brandstofprijs “8 tot 15 cent per liter lager is dan bij andere snelwegstations”, zegt het bedrijf, en er zijn al zeven tankstations geopend voor het merk in Frankrijk.