Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geconfronteerd met de bezuinigingen van het noordelijke deel, berustende inwoners van Ile-de-France en verwarde toeristen

Geconfronteerd met de bezuinigingen van het noordelijke deel, berustende inwoners van Ile-de-France en verwarde toeristen

“We moeten onze problemen geduldig dragen”, stopte de lafaard, RER-gebruiker B, tegen zijn maten in de rij. Net als andere passagiers die aan de lijn gewend zijn, moest de beveiligingsbeambte die op zaterdag 12 augustus rond 05.00 uur opstond, zijn reis onderbreken, aan boord van de RER D bij Paris-Gare du Nord en uitstappen bij Stade-de-France-Saint-Denis station, naar het noorden. , neem een ​​alternatieve bus en uiteindelijk bereik je Aulnay-sous-Bois (Seine-Saint-Denis). “Er zijn veel wedstrijden. We zijn moe, maar zelfs als we onze woede uitschreeuwen, verandert er niets.”vervolgt een medewerker van een particulier beveiligingsbedrijf.

Het noordelijke deel van de op één na drukste lijn van Europa is uitzonderlijk drie dagen gesloten, waaronder, zeer zelden, één doordeweekse dag, maandag 14 augustus. Er rijden geen treinen vanaf Gare du Nord. SNCF Réseau werkt routes bij en bereidt zich voor op de komst van nieuwe metrolijnen. Als deze bedrijfsonderbrekingen de laatste tijd vaak voorkomen op het Ile-de-France-netwerk, zowel omdat het nodig is om nieuwe lijnen toe te voegen, maar ook omdat het nodig is om het decennialange gebrek aan investeringen goed te maken, komt deze onderbreking in een lijn zoals nee. laatst. Het is de luchthaven, maar ook de eerstelijnswerkers. Zelfs midden in het weekend van 15 augustus worden er 200.000 mensen verwacht.

Gebruikers worden geleid door de megafoon

Reizigers wachten op bus B5, gecreëerd door de SNCF tijdens werkzaamheden aan lijn B. Deze rijdt tussen Saint-Denis Airport en Charles-de-Gaulle-Etoile Airport.

Om dit tekort aan treinen op te vangen werd een buitengewoon systeem ingezet. Zeshonderd extra bussen en touringcars werden ingezet, evenals duizend chauffeurs, van wie sommigen tijdens hun verlof werden teruggeroepen. Straatneutralisatie voor de installatie van bushaltes. Een vloot van rode jassen, soms fungerend bagage-afhandelaars, wordt ingezet om reizigers te helpen. De cijfers zullen maandag het hoogst zijn, wat nog grotendeels onbekend is. Vervoerders zoals vervoersregulator Ile-de-France Mobilités weten niet of oproepen die zes maanden lang zijn gedaan om op deze dag niet te reizen – de vervangende dienst kan maar 100.000 mensen meenemen – zijn gehoord. Echter, een jaar voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, wanneer het midden in de zomer nodig is om zoveel mogelijk mensen voor één werkdag midden in de winter door Île-de-France en op een kleinere afstand te vervoeren. oppervlak, de autoriteiten staan ​​erom bekend nauwlettend in de gaten te houden.

READ  Gas en elektra tegen een rekening naar inkomen, volgens de burgemeester?
Dean, 35, werkt in de bouwsector en stopt in Le Bourget om op een bouwplaats te werken.  Neem een ​​van de door de SNCF gebouwde bussen op lijn B om tussen Saint-Denis en Aulnay-sous-Bois te reizen.

Zaterdag daar “Er waren geen grote ongeregeldheden”, aldus een SNCF-woordvoerder. De reizen zijn verlengd, maar desondanks is er geen merkbare paniek bij de stamgasten van Lijn B. Dean Labbe, 35, elektricien en huisschilder, werkt op een bouwplaats in Le Bourget en kent het werkschema. Een beetje afgesloten zijn stoort hem dus niet, en hij volgt de aanwijzingen rustig op.

Je hebt nog 63,89% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.