Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Ernstig ongeval’ tijdens het opstijgen van EasyJet in Toulouse: onderzoek gestart

‘Ernstig ongeval’ tijdens het opstijgen van EasyJet in Toulouse: onderzoek gestart

Op vrijdag 11 augustus is door het Bureau of Investigation and Analysis (BEA) een onderzoek geopend naar een ‘ernstig incident’ naar aanleiding van de A320-vlucht tussen Toulouse en London Gatwick op 30 juli.

Deze fout wordt door de piloot van het vliegtuig omschreven als een “ernstig ongeval”. Het Franse Bureau of Investigation and Analysis (BEA) heeft een onderzoek geopend naar aanleiding van een “ernstig incident” dat zich op 30 juli voordeed op de luchthaven van Toulouse (Haut-Jaronne) met een EasyJet A320-vlucht naar Londen Gatwick.

Dit onderzoek, dat op donderdag 10 augustus van start ging, houdt verband met een fout van de piloot tijdens het opstijgen, zo werd gemeld Frankrijk 3 Occitanië. Volgens informatie van BEAluidt de foutbeschrijving: “Opstijgen vanaf verkeerd uitgelijnd dek”.

Dus de piloot vertrok vanaf de verkeerde plek op de landingsbaan. Zelfs als er geen gevolgen waren voor de passagier of het vliegtuig, was de gebeurtenis significant genoeg voor BEA om een ​​onderzoek te openen.

Op dit moment hebben noch Easy Jet noch de luchthaven Toulouse-Blagnac op deze kwestie gereageerd. Het bureau merkte op dat het onderzoek “het enige doel had om de vliegveiligheid te verbeteren” en niet “om defecten of verantwoordelijkheden te identificeren”.

READ  Israël ziet mogelijk verband tussen het Pfizer-vaccin en enkele gevallen van myocarditis