Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Militaire junta in Niamey vraagt ​​Guinee om steun

Militaire junta in Niamey vraagt ​​Guinee om steun

Met onze correspondent in Conakry, Mukhtar Bah

In het Mohammed V-paleis waar deze bijeenkomst plaatsvond, werd kolonel Mamady Doumbouya omringd door enkele leden van zijn kabinet en hoge functionarissen van de Raad van de Nationale Assemblee voor Ontwikkeling (CNRD).

Generaal Moussa Salou Barmo, die de CNSP-delegatie leidde, sprak zijn genoegen uit over de uitstekende betrekkingen tussen Conakry en Niamey: “ Hier gaat het om het tonen van de dankbaarheid van de CNSP voor niet-aflatende solidariteit en steun door middel van de verklaring van CNRD van 31 juli na de gebeurtenissen die u kent. Deze boodschap heeft effectief de solidariteit van Guinee met Niger getoond. »

Als reactie hierop bevestigde kolonel Mamady Doumboya de positie van zijn land in deze tijden van crisis: “ En wat de Republiek Guinee betreft, wij zijn Afrikanen. Als onze mensen problemen hebben, zijn we altijd aanwezig, we zullen er altijd zijn, en dit was het geval voor onze broeders in Burkina, Mali en Niger. Voor ons kunnen alleen wij oplossingen vinden voor onze problemen. Ons standpunt is duidelijk, het ziet in feite de problemen van onze mensen onder ogen en het is erg belangrijk voor ons. »

Toen de CNSP eenmaal aan de macht kwam in Niamey, legde ECOWAS een reeks sancties op tegen Niger, sancties die Guinee weigerde toe te passen.

Lees ookMilitaire staatsgreep in Niger: de vergadering van de ECOWAS-stafchefs die voor zaterdag gepland stond, is uitgesteld

READ  Kiev onderzoekt 26.000 oorlogsmisdaden, 15 Oekraïners aangeklaagd...