Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aanhangers van voormalig president Bazoum demonstreren ondanks het verbod tegen de militaire raad

Aanhangers van voormalig president Bazoum demonstreren ondanks het verbod tegen de militaire raad

Iedereen verenigd om de democratische verworvenheden te beschermen “,” Niet om de bevolking te manipuleren “,” Lang leve de internationale gemeenschap De nieuwe bedrukte spandoeken weergalmden oproepen tot constitutionele orde tijdens een bijeenkomst op zondag.

Als reactie op pro-juntabijeenkomsten werden zondagochtend in Niamey gloednieuwe bedrukte spandoeken vrijgegeven met herhaalde oproepen tot constitutionele orde.

De politie verspreidde onmiddellijk de bijeenkomst van pro-Bazum-activisten. Het NGO Network of Associations for the Defense of Human Rights and Democracy meldde dat in Niamey en de regio Zinder ten minste 54 mensen zijn gearresteerd.

Slogans en uitnodigingen werden ook gevonden in video’s die werden uitgezonden op sociale mediasites zoals Dongo in de regio Zinder, afkomstig uit de monden van activisten van de partij van Muhammad Bazoum. We tonen onze gehechtheid aan idealen, de republiek, democratie en de rechtsstaat. Wij eisen een terugkeer naar de normale constitutionele orde. »

Het andere punt gemaakt door die mannen en vrouwen die de militaire raad afwijzen Het is de bevrijding van degenen die het roepen gegijzelde »Voorzitter Bazoum: We betreuren de detentieomstandigheden van de gijzelaar Bazoum, die verstoken is van het bestaansminimum Ze blijven dezelfde partijactivisten.

Ambtenaren in de heersende militaire raad gaven aan dat alle demonstraties of evenementen ten gunste van Mohamed Bazoum ten strengste verboden zijn.

Lees ookNiger: Militaire junta in Niamey vraagt ​​Guinee om steun

READ  Zoekopdrachten om de vermiste onderzeeër te vinden door het wrak te verkennen "hebben tot nu toe geen resultaat opgeleverd".