Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Monument opgedragen aan joden die door de nazi’s zijn gedeporteerd en gedeeltelijk zijn verbrand door een onbekende persoon

Monument opgedragen aan joden die door de nazi’s zijn gedeporteerd en gedeeltelijk zijn verbrand door een onbekende persoon

zich terugtrekken

The Burning Book Box maakt deel uit van een herdenkingsgroep genaamd “Track 17” op station Grunewald in West-Berlijn.

naar Berlijneen onderdeel van een aangepaste stèle De verdrijving van de joden door de nazi’s zijn verslechterd. De Berlijnse politie zei zaterdag dat een onbekende persoon een doos met boeken over het nationaal-socialisme in brand had gestoken.

Op Twitter, omgedoopt tot X, zei de politie: “Bijna alle boeken zijn verbrand. Bij het aanbreken van de dag zagen twee getuigen een man deze boekendoos in brand steken – een voormalige telefooncel die een minibibliotheek was geworden – voegde de politie eraan toe. Er is een onderzoek geopend. .

Deportatie van ongeveer 50.000 Joden van “Route 17”

Deze boekendoos maakt deel uit van een souvenircollectie genaamd “Track 17” op station Grunewald in het westen van de Duitse hoofdstad. Vanaf “Route 17” werden vanaf 1941 ongeveer 50.000 Duitse Joden gedeporteerd naar de concentratie- en vernietigingskampen in Riga, Warschau, Auschwitz en Theresiënstadt.

Op dit monument, dat in januari 1998 werd ingehuldigd, staan ​​in chronologische volgorde, op het spoor waar de karavanen des doods vertrokken, 186 plaquettes gestempeld met de vertrekdatum van de trein, het aantal joden aan boord en hun eindbestemming. “De begroeiing die zijn weg naar het spoor heeft gevonden, maakt deel uit van het monument: het is een symbool dat geen enkele trein op dit spoor dit station ooit nog zal verlaten”, stelt de stad Berlijn op haar officiële website.