Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Microsoft’s ‘Netflix-videogame’ is binnenkort beschikbaar op tablets en tv’s

Xbox, de videogame-arm van Microsoft, heeft Aangekondigd op 10 juni De aanstaande lancering van een niet-fysieke gaming-service, vergelijkbaar met wat het biedt Google Stadia. Het is duidelijk dat abonnees van Xbox Game Pass Ultimate, die een maandelijks abonnement betalen om gratis toegang te krijgen tot een catalogus van honderden games om te downloaden, in de nabije toekomst dezelfde games kunnen spelen zonder ze te downloaden vanuit een webbrowser. Zelfs op tv via een speciale adapter.

Microsoft heeft geen exacte lanceringsdatum gegeven voor deze nieuwe service, die eerst beschikbaar zal zijn in Australië, Brazilië, Mexico en Japan voordat deze wordt uitgebreid naar andere landen, maar deze staat gepland voor dit jaar. Het bedrijf beweert ook dat het in gesprek is met fabrikanten van aangesloten tv’s, om zijn diensten rechtstreeks op deze schermen te kunnen aanbieden – er is alleen een console nodig om te spelen. Een bètaversie van de dienst is sinds september al beschikbaar op smartphones.

breedbandtoegang

Voor de consument hebben digitale speldiensten het voordeel dat ze geen krachtige en dure consoles of computers nodig hebben, en bieden ze onmiddellijke toegang tot enorme spelcatalogi. Het vereist echter wel een internetverbinding. Stabiel en snel, waardoor het onpraktisch is in gebieden waar geen breedbandtoegang beschikbaar is, het is ook bekritiseerd voor hun energieverbruik. Stadia, het vergelijkbare platform van Google, had een gemengde lancering, gedeeltelijk gekoppeld aan een scherp geprijsde gamecatalogus, waarvoor ook elke game afzonderlijk moet worden gekocht – het Xbox-aanbod hangt ervan af. , op de uitgebreide catalogus die al wordt aangeboden op de Microsoft-service, en is volledig toegankelijk met een eenvoudig abonnement.

READ  Een Belg ontdekt een zeer zeldzame Pokemon-kaart en weigert deze weg te geven voor 415.000 euro

Bij de introductie van de nieuwe service hintte Xbox ook op mogelijke veranderingen in prijzen en aanbiedingen in sommige landen, “Zodat meer gamers over de hele wereld kunnen genieten van de leukste en meest meeslepende games, ongeacht hun hardware, waar ze wonen en hun financiële situatie.”, dat is wat Microsoft doet.