Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Michel Deville, regisseur van ‘Danger in the House’ en ‘Sachs Disease’, is op 91-jarige leeftijd overleden.

Michel Deville, regisseur van ‘Danger in the House’ en ‘Sachs Disease’, is op 91-jarige leeftijd overleden.

De regisseur en scenarist, bekend om zijn verfilmingen, is bekroond met twee César Awards, in 1979 en vervolgens in 1986.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Regisseur Michel Deville, die Brigitte Bardot, Catherine Deneuve en Michel Piccoli speelde, stierf op 16 februari op 91-jarige leeftijd en werd op maandag 20 februari begraven, vertelde zijn vrouw en medewerker Rosalinde Deville aan AFP. “We verklaren het alleen vandaag omdat we samen wilden komen in familie-intimiteit en Michelle’s gehate festiviteiten…”Ze vertelde AFP.

baas gevaar thuisoverleden “oude leeftijd”volgens zijn vrouw wel Hij werd begraven op de begraafplaats van Boulogne-Billancourt, zijn geboortestad.. Auteur van een dertigtal speelfilms, en hij heeft twee Césars Dossier 51 (1979, Beste Scenario) en voor gevaar thuis (1986, Beste Regisseur).

Veel aanpassingen in zijn film

Bijna al zijn films zijn gebaseerd op literaire werken, zoals de lezermet Miou-Miou, naar een roman van Raymond Jean, Dossier 51volgens het boek Gilles Perrault O ziekte van Sachsmet Albert Dupontel, naar de roman van Martin Winkler.

Michel Deville leerde gedurende tien jaar het vak van regisseur bij zijn leermeester Henri Dequin. Het is hem gelukt met Benjamin of het dagboek van een meisje (1967), vertaald door Michel Morgan, Michel Piccoli en Pierre Clemente. In 1970 regisseerde hij Brigitte Bardot in de komedie Beer en popeen van de laatste films van de ster.