Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Michael Jackson: de zaak over seksueel misbruik van kinderen nieuw leven inblazen

Michael Jackson: de zaak over seksueel misbruik van kinderen nieuw leven inblazen

Een gerechtshof in Californië heeft besloten de rechtszaak uit 2013 die door Wade Robson en James Safechuck tegen Michael Jackson was aangespannen wegens pedofilie, nieuw leven in te blazen.

Nieuwe juridische ontwikkeling. In de Verenigde Staten heeft een hof van beroep de heropening toegestaan ​​van het proces tegen Wade Robson en James Safechuck op beschuldiging van seksueel misbruik van minderjarigen tegen Michael Jackson, aldus het Amerikaanse tijdschrift The People.

De twee mannen getuigden in de HBO-documentaire “Leaving Neverland” in 2019, om te vertellen over het seksueel misbruik van de ster in zijn Neverland-boerderij. “We blijven tevreden dat Michael onschuldig is aan deze beschuldigingen, die niet consistent zijn met enig geloofwaardig bewijs”, verzekerde Jonathan Stensaber, advocaat voor Michael Jackson’s nalatenschap.

Decennia van stilte

Wade Robson heeft beweerd dat hij vanaf 1990 zeven jaar lang het slachtoffer was van seksueel misbruik, terwijl James Safechuck beweerde dat hij tussen 1988 en 1992 op soortgelijke wijze werd misbruikt. Op respectievelijk 40 en 45-jarige leeftijd hebben ze gezwegen en het misbruik dat ze beweerden verborgen gehouden. zij Familie, vrienden en echtgenotes hebben er al tientallen jaren last van.

Ook volgens informatie van The People is er door het personeel van Michael Jackson een systeem ingevoerd om de artiest in staat te stellen zichzelf te isoleren met kinderen. Hun ondergoed werd naar verluidt op de vloer naast haar bed gevonden.

Wade Robson spande eerder in mei 2013 een rechtszaak aan en James Safechuck volgde het jaar daarop. Beide zaken werden in eerste aanleg geseponeerd wegens het niet indienen van een klacht binnen de verjaringstermijn. Ze waren toen respectievelijk 30 en 36 jaar oud, terwijl de Californische wet vereist dat klachten worden ingediend voordat slachtoffers 26 worden.

READ  Sharon Stone arriveert als een bloem

In 2020 is een nieuwe wet ingevoerd om de verjaringstermijn voor beschuldigingen van seksueel misbruik van kinderen te verlengen. En dus, op basis van die bepaling, oordeelden drie rechters van het hof van beroep in het voordeel van heropening van een proces tegen MJJ Productions en MJJ Ventures, de twee bedrijven waarin de King of Pop de enige aandeelhouder was. Ondanks deze beslissing herhaalde Jonathan Steinsaber in een persbericht van The People dat hij “absoluut overtuigd blijft van Michaels onschuld”.

Serie beschuldigingen sinds 1990

Het is belangrijk op te merken dat dit niet de eerste keer is dat Michael Jackson wordt beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen. In 1993 diende de 13-jarige Jordan Chandler een klacht in tegen de ster omdat hij hem had aangeraakt. De zaak werd echter buitengerechtelijk beslecht tegen een cheque van $ 15 miljoen.

In 2003 beschuldigde Gavin Arvizo op zijn beurt de ster ervan hem seksueel te hebben misbruikt toen hij nog maar 13 jaar oud was. Vervolgens werd Michael Jackson gearresteerd en beschuldigd van tien aanklachten, waaronder onzedelijk gedrag met een minderjarige, samenzwering om kinderontvoering te plegen, valse gevangenisstraf en afpersing waarbij een minderjarige betrokken was. Tijdens het proces getuigde Wade Robson in het voordeel van Michael Jackson, later legde hij uit dat hij onder druk werd gezet door de Jackson-clan. Michael Jackson werd uiteindelijk vrijgesproken in 2005.