Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom staan ​​veel Spaanse zangers topless op het podium?

Waarom staan ​​veel Spaanse zangers topless op het podium?

Maandenlang hebben veel Spaanse zangers hun borsten gebruikt als symbool om de rechten van vrouwen en minderheden in Spanje te verdedigen.

Een symbolisch gebaar voor de vrijheid van vrouwen. Tijdens een optreden op het Sonorama Ribera Festival in Burgos op 12 augustus, ter gelegenheid van haar 25-jarige carrière, verwijderde de Spaanse zangeres Eva Amaral een deel van haar jurk om haar borsten te onthullen.

Deze daad werd door de Spaanse kranten als “geweldig” en “zeer symbolisch” beschouwd El Paísverbergt in feite een feministische boodschap ter ondersteuning van Spaanse kunstenaars die het slachtoffer zijn geworden van aanranding en vaak het slachtoffer zijn van censuur vanwege hun houding.

Eva Amaral zei op het podium: “Voor Rocío. Voor Rigoberta. Voor Zahara. Voor Marin. Voor Pepe. Voor ons allemaal. Omdat niemand de waardigheid van onze naaktheid kan wegnemen. De waardigheid van onze kwetsbaarheid en onze kracht.” ..

“Omdat we met te veel zijn. En ze zullen het leven dat we willen niet kunnen weggooien. Een wereld waar de angst om te zeggen wat we denken niet zal bestaan. Want vandaag is het ‘uur van de revolutie’ ‘, voegde ze eraan toe voordat ze haar lied zong. revolutie op applaus van het publiek

Seksuele recensies en gecensureerde concerten

Met haar gebaar, dat zeer verdeelde reacties uitlokte en het debat over het vrouwelijk lichaam in de openbare ruimte in Spanje heropende, wilde Eva Amaral ook een eerbetoon brengen aan de kunstenaars Rocio Saez, Rigoberta Bandini en Zahra, slachtoffers van kritiek na hun onthulling. Borst in overleg.

READ  De begrafenis van Michaela, Gravin van Parijs: een prachtig afscheidscadeau van haar dierbaren

Rigoberta Bandini, het slachtoffer van seksuele kritiek, toonde altijd haar borsten op het podium toen ze het lied uitvoerde elke mama, Een duidelijke feministische aantrekkingskracht die een eerbetoon is aan het moederschap en borstvoeding.

Afgelopen juni werd het Rocío Saiz’s Pride-concert in Murcia ook onderbroken door de politie toen de artiest zijn shirt uittrok om zijn borst te onthullen als een feministische boodschap.

“Mensen die denken dat de boodschap is dat iemand zijn shirt uittrekt en zijn borst laat zien, snappen het niet. Wat we proberen te zeggen is dat we niet het recht hebben om ons lichaam te beheersen”, zei Rocio Saez tegen Euronews in reactie op het gebaar van Eva Amaral.

Zangeres Zahra kreeg kritiek van conservatieven in Spanje vanwege haar albumhoes maar (2021), waarin ze verschijnt verkleed als de Maagd Maria. Beschuldigd van religieuze belediging, zag de kunstenaar haar concertposter in Toledo gecensureerd vanwege een petitie van de extreemrechtse partij Vox.

De belangrijkste artikelen