Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Harold, de elektrotechnisch ingenieur veranderde in de ultieme meme

Harold, de elektrotechnisch ingenieur veranderde in de ultieme meme

Tijdens de maand augustus onthult Tech & Co de kleine verhalen achter de beelden die ons dagelijks vergezellen op internet: de memes. Onze serie gaat verder met wereldberoemde memes, en zeker de meest gedeelde foto van allemaal.

Op internet kan een meme worden gedefinieerd als een afbeelding, gif of videoclip die in grote aantallen op sociale netwerken is gemaakt. En tot slot, het beste aan een meme is wanneer je niet wist dat het zou gebeuren. Dit is precies wat er gebeurde met Andras Arato, een elektrotechnisch ingenieur die van de ene op de andere dag een internetheld werd.

Want vandaag heeft iedereen die ooit een voet op sociale netwerken heeft gezet deze gespannen glimlach al gezien bij duizenden mensen. Andras Arato stond echter nergens om bekend.

In de jaren 2000 profiteerde de vijftigjarige Hongaar van zijn recente pensionering door naar de vier hoeken van Europa te reizen, met name in Turkije, terwijl hij op iWiW, de Hongaarse Facebook, foto’s van zijn avonturen plaatste. Dankzij zijn publicaties werd hij opgemerkt door Photo Bank-fotograaf Andras Arato.

De man laat hem een ​​testfoto zien, die Andras meteen accepteert, zonder zich ook maar een seconde te kunnen voorstellen dat de foto’s de wereld rond gaan. Al in 2009 doken de eerste glimpen van de schietpartij vooral online op Op het face punch forumnu uitgestorven.

Een moeilijke situatie om te accepteren

En dus plaatst internetgebruiker Greenen72 tientallen foto’s van Andras Arato vanuit alle hoeken: als zakenman, bij de dokter, tijdens een sportsessie of zelfs als chirurg. Alle afbeeldingen bevatten het Dreamstime-watermerk, de naam van het fotobureau dat de afbeeldingen heeft geproduceerd.

READ  Cà vous live vanuit Cannes: wat kijkers live niet hadden mogen horen
Voorbeelden van andere András Arató-beelden van de Dreamstime Image Bank. Droomtijd

Hoewel er tientallen Hongaarse beelden zijn, springt er eentje eruit: er is geen personificatie van een carrière in het programma, alleen András Arató met een beker in zijn hand, de ander op een computertoetsenbord, blik gericht op de camera. De spanning die de codenaam zou creëren die destijds aan deze man werd gegeven, is onbekend: Hide your pain Harold (“Hide your pain Harold”), en wordt dus gebruikt als een meme voor gevallen waarin een netizen verwijst naar een kwaadwillende. verborgen of verlegenheid.

Eindelijk, in 2011, maakte de nu geadopteerde Harold naam voor zichzelf online met netizens die beroemd waren om Facebook-pagina’s te maken die waren gewijd aan dit nieuwe icoon, waarvan sommige al snel werden gevolgd door honderdduizenden mensen.

Dit is waar András Arató de dupe wordt van zijn hernieuwde bekendheid, die in het begin moeilijk te waarderen was vanwege meerdere perversies. Soms minder grappig: de beroemde foto van de trofee werd bijvoorbeeld aangepast om András te transformeren in een soldaat van het Derde Rijk, Mijn strijd Op tafel met een nazikruis op zijn arm.

Pas in 2016 nam hij eindelijk zijn status als webicoon aan en gaf hij publiekelijk toe op het Russische sociale netwerk VKontakte dat hij de beroemde Harold was. Sinds vandaag amuseert de 78-jarige Hongaar zich met zijn boze lookalike en Publiceer regelmatig Omleidingen met hashtags #hidethepainharold en #painharold.

herkend in de media

Als bewijs van zijn buitengewone carrière werd András Arató in 2019 uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen voor een TED-conferentie, getiteld “Waking Up as a Web Hero”, die bijna 8 miljoen keer is bekeken.

READ  'Shocked', zangeres Britney Spears vraagt ​​justitie in Californië om voogdij op te heffen

Iconische status werd al snel overgenomen door merken: zo maakte Hongaar in 2019 een advertentie voor Coca-Cola in Hongarije. Ook een Duits computermerk deed een beroep op Top Model om een ​​gaming-pc te promoten. De Hongaarse muziekgroep Cloud9+ maakte zelfs muziek ter ere van hun nationale motto.

Onlangs verscheen Harold in zijn doktersuniform in een coronavirusadvertentie. Bezorger STAF en Carrefour trucks hebben er al voor gekozen om artsen en verpleegkundigen te bedanken in een advertentie op de achterkant van de voertuigen. En dus ging het bericht “Dankjewel kanjers” vergezeld van foto’s van de zorgverleners, waaronder de beroemde uit de Beeldbank waarop András Arató een en al glimlach laat zien.

Dus, in tegenstelling tot veel andere onbekenden die in memes zijn veranderd, kon András Arató profiteren van deze plotselinge bekendheid door zelf een beroemdheid te worden. En één ding is zeker: zijn glimlach is misschien niet meer zo nerveus als hij ooit was, gezien alles wat dit hem in iets meer dan tien jaar heeft opgeleverd.

De belangrijkste artikelen