Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Melenchon verdedigt de rapper en veroordeelt de “onderdanigheid” van sommige milieuactivisten

Melenchon verdedigt de rapper en veroordeelt de “onderdanigheid” van sommige milieuactivisten

Op X-dag verdedigde rebel Jean-Luc Mélenchon Medina, een rapper die was uitgenodigd voor Summer Days of Ecologists en beschuldigd werd van het verspreiden van een als “antisemitisch” beschouwde boodschap op sociale netwerken.

Een week voor de start van de EELV Zomermilieudagen groeide de controverse rond de uitnodiging voor Medina. De rapper uit Le Havre was uitgenodigd voor een debat in zijn geboorteplaats met Marine Tondelaer, leider van de Milieupartij, over het thema “De kracht van cultuur tegen de cultuur van de macht”.

Maar verschillende figuren in de EELV hadden spijt van zijn uitnodiging en veroordeelden berichten die als “antisemitisch” werden beschouwd. Op X, zijn voormalige Twitter, verdedigde rebel Jean-Luc Mélenchon de rapper en bekritiseerde hij scherp, zonder ze te noemen, enkele milieuactivisten.

“De stad is niet racistisch”, schrijft de oud-presidentskandidaat. “Waarom wil je hem laten bekennen op functies die hij na zijn oproep niet bekleedt?”

Controversiële tweet, sommige EELV verontwaardigd

Dagenlang werd Medina beschuldigd van het plaatsen van een tweet die als “antisemitisch” werd beschouwd tegen Rachel Khan, een Jood en de kleindochter van een gedeporteerde, waarin ze haar een “resKHANpée” noemde.

Zijn excuses voor deze “ongepaste formulering, die zeker mensen beledigde”, was aanvankelijk goedgekeurd door Marin Tondelaer, tevreden met dit “voor de hand liggende antwoord”.

Maar deze vrijdag betreurden veel gekozen functionarissen de komst van Medina. “We hadden hem niet moeten bellen”, lanceerde Karima Dilly, Europarlementariër.

Met AFP wenste Sandrine Russo dat “rapper Medine het antisemitische karakter zou erkennen” van zijn tweet tegen de auteur van het artikel.

Zonder de rapper te vragen om gedeprogrammeerd te worden, voelde ze dat “er nog steeds een voorwaarde voor hem was om zich uit te drukken, namelijk dat hij besefte dat het een misdaad was”, of in ieder geval een “fout”, terwijl ze tegen zichzelf zei “ongemakkelijk totdat de juiste woorden worden ingebracht”.

READ  Alessandra Sublett wordt ervan beschuldigd haar kinderen in de steek te hebben gelaten

“Ik zal zeer alert zijn op wat Medine op 24 augustus zegt en wat hij daarna elke dag zegt”, bevestigde Marine Tondelaer enkele uren eerder in de microfoon van France Inter.

“De katachtigen die Parijs, Moras en Pétain bewonderen”

“De katachtige bewonderaars van Barrès, Maurras en Pétain hebben het geluk tegenstanders te hebben die zich onderwerpen aan wat er over hypocrieten wordt gezegd”, hekelde Jean-Luc Mélenchon in deze tweet, zonder een van de gekozen milieuactivisten te noemen.

De voormalige presidentskandidaat van La France insoumise verwijst, zonder er verder op in te gaan, naar verschillende functies die werden bekleed door gekozen functionarissen uit de Renaissance, republikeinse of uitvoerende figuren.

Medio augustus, afgevaardigde Jean-Louis Terriot van LR, ingeschreven in kolommen Figarogerehabiliteerd Maurice Baret, schrijver die stierf op 4 december 1923, die een antisemitische tegenstander was van Dreyfussard.

Tijdens een in december 2022 georganiseerd debat over immigratie citeerde Gérald Darmanin Jacques Bienville, een historicus en sleutelfiguur in het Franse werk, met Charles Mauras als speerpunt.

Tot slot, wat maarschalk Pétain betreft, zou Emmanuel Macron hem hulde hebben gebracht. De president van de republiek verklaarde in 2018 dat “maarschalk Pétain een groot soldaat was in de Eerste Wereldoorlog, dat is waar”, wat leidde tot een levendig debat.

De belangrijkste artikelen