Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sandrine Russo wil dat de rapper haar ‘antisemitische tweet’ ‘identificeert’

Sandrine Russo wil dat de rapper haar ‘antisemitische tweet’ ‘identificeert’

De rapper is gevraagd om volgende week te spreken op Days of Summer bij EELV. Maar zijn komst leidde tot controverse binnen de partij zelf.

Een uitnodiging die mensen blijft boeien. Terwijl rapper Medine is uitgenodigd om volgende week te spreken tijdens Summer Days in Europe – Environmentalist Les Verts (EELV) in Le Havre, zei plaatsvervangend milieuactiviste Sandrine Rousseau dat ze hoopt dat de artiest vrijdag meer te weten komt over het antisemitische karakter. Tweet tegen schrijfster Rachel Khan.

“Geen enkele twijfel” over het “antisemitisme” in de tweet

Volgende week donderdag zal de controversiële kunstenaar deelnemen aan een debat met EELV-voorzitter Marine Tondelaere. Maar zijn bericht op X (voorheen Twitter) waarin Rachel Khan – joods en kleindochter van een gedeporteerde – werd gekwalificeerd als ‘resKHANpée’, was een week lang controversieel, ook al verontschuldigde hij zich ervoor.

“Deze tweet is antisemitisch, er is geen twijfel over mogelijk” en “hij had het moeten herkennen”, zei Sandrine Rousseau tegen AFP.

“Antisemitisme is geen mening, het is een misdaad, en er is geen reden om dat in twijfel te trekken”, herinnert ze zich.

Rousseau vraagt ​​de stad “toe te geven” dat het een “misdaad” was

Zonder de rapper te vragen om gedeprogrammeerd te worden, voelde ze dat “er nog steeds een voorwaarde voor hem was om zich uit te drukken, namelijk dat hij besefte dat het een misdaad was”, of in ieder geval een “fout”, terwijl ze tegen zichzelf zei “ongemakkelijk totdat de juiste woorden worden ingebracht”.

“Het zou het mogelijk maken om terug te keren naar een iets gezondere discussie”, voegde ze eraan toe, terwijl ze vreesde dat het “de zomerdagen daartoe zou verkorten”, vooral omdat de stad “in eerste instantie was uitgenodigd om te praten over de strijd tegen de uiterst rechts”.

Sandrine Rousseau bekritiseerde de organisatoren van het evenement in halve woorden en meende dat “haar aankomst beter had moeten worden voorbereid” en klaagde “omdat we allemaal voor een voldongen feit (waren) geplaatst”.

READ  Isabelle Itorborough, aanvankelijk een ramp

Verschillende stemmen veroordelen deze oproep onder milieuactivisten

Er zijn al veel stemmen gehoord onder milieuactivisten, waaronder die van de voormalige presidentskandidaat van 2022 Noel Mamer en EP-lid Karima Deli, om de oproep aan de kaak te stellen.

“Ik ben een milieuactivist en een linkse vrouw. Ik ben diep gehecht aan respect voor mensen, vrijheid, gelijkheid, solidariteit en secularisme. Daarom kan ik de oproep van Madinah niet steunen, laat staan ​​onderschrijven”, schreef de laatste op X Network. (voorheen Twitter).

Van haar kant kondigde Rachel Khan aan dat ze “diepbedroefd” is voor Silence on the Left nadat de tweet van de rapper was gepost.

De belangrijkste artikelen