Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

MG5 Luxury Extended Autonomy Test: de eerste elektrische stationwagen voor het grote publiek

Qua prestaties hadden we de MG5 niet verwacht. Deze elektrische stationwagen maakt echter een nogal indrukwekkende technische fiche. De standaardversie van het Autonomous System met LFP-batterij (50,3 kWh) profiteert van een piekvermogen van 130 kW (177 pk), terwijl de Extended Autonomy-versie, uitgerust met dezelfde motor, piekt op 115 kW (156 pk). NMC-accu (61,1 kWh) levert minder stroom. In beide gevallen bereikt het koppel 280 Nm.

Deze technische fiche vertaalt zich in een schot van 0-100 km/u in slechts 8,3 seconden voor de Extended Range-versie. We zijn nog niet helemaal klaar met de overleden MG ZT-T 260, maar dat aanbod is nog steeds voldoende, zelfs als het eenmaal is geladen.

Het gedrag heeft echter niets wiskundigs met een gierige neiging om informatie terug te geven. De zeer flexibele ophangingssystemen laten de oneffenheden van de weg wegfilteren, maar wekken wel wat lichaamsbeweging op. De auto is niet zo zwaar voor een elektrische auto – minder dan 1,6 ton – maar hij houdt niet van de drukte.

De energieterugwinning wanneer de voet wordt opgetild, kan worden ingesteld op drie vertragingsniveaus via een bediening in de middenconsole, onafhankelijk van de traditionele rijmodi voor pedaalrespons en stuurhulp. Er wordt geen “enkel pedaal” of vrijloopmodus aangeboden.

We observeerden relatief actueel luchtgeluid, maar zonder panikeren onze geluidsniveaumeter, die 57 dB(A) bij 50 km/h en 67 dB(A) bij 130 km/h aangaf.

Op het gebied van rijhulpmiddelen is de MG5-crew, geassembleerd onder de MG Pilot-badge, helemaal compleet. Zo profiteren we van automatische noodremming, rijstrookassistent en adaptieve cruisecontrol. Deze laatste biedt een functie voor het centreren van de rijstrook die autonoom rijden van niveau 2 mogelijk maakt. 360°-camera’s zijn standaard op deze Deluxe Edition. We betreuren echter het ontbreken van dodehoekmonitoring.

READ  Chevrolet adviseert de auto niet in een overdekte parkeergarage te parkeren