Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vakbonden dreigen nationale stakingsaankondiging vanaf 2 juni stop te zetten

Zullen de Fransen hun licht kunnen aandoen en hun voeten kunnen koken? En de vakbonden van elektriciteits- en gaswerknemers, die vrijdag bijeenkwamen in de Tweede Kamer, besloten een “gezamenlijke stakingsaankondiging met oproep tot staking vanaf 2 juni” in te dienen. De CFE-energieënEn CFDT Chimie-Energie, FNEM-FO en FNME-CGT pleiten voor een herbeoordeling van de salarisschaal rekening houdend met inflatie.

“Ons doel is niet om gebruikers te beïnvloeden”, bevestigde Fabrice Caudor, federaal secretaris. FNME-CGTdie hoopt dat werkgevers vóór deze datum “tot een zekere mate van duidelijkheid” zullen terugkeren.

Herwaardering netwerk op 0,3% vs. inflatie op 4,8%

Tijdens een bijeenkomst op donderdag met vertegenwoordigers van groepen in de sector, “is het management (de tak met vertegenwoordigers van de Franse Elektriciteitsfederatie of UFE en de National Union of Gas Industries of Unemig) volledig in contact gekomen”, op de kwestie van loon.

“We roepen op tot een herbeoordeling van het nationale basissalarisrooster, zodat werknemers in de IEG-branche (Electricity and Gas Industries) hun koopkracht niet verliezen, vooral omdat de eerste lonen onder Smic zijn gedaald”, aldus Amelie Henry, CFE. -Unsa Nationaal Secretaris voor EDF-mogelijkheden. En ze voegde eraan toe: “Aan het begin van het jaar kregen we een stijging van 0,3% van dit netwerk, wat de inflatie niet compenseert”, toen de inflatie bereikte 4,8% in één jaar in april, zei het instituut vrijdag.

READ  Sociale zekerheid: waarom moeten sommige patiënten een paar dagen betalen?