Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elon Musk beschuldigd van het schenden van vertrouwelijkheidsovereenkomst

Het juridische team van het sociale netwerk bekritiseert de miljardair voor het noemen van de berekeningsmethode die gericht is op het evalueren van het aandeel nepaccounts dat de kern vormt van het herstelproces.

De toon stijgt nog steeds tussen Twitter en Elon Musk die vrijdag de opschorting van de overname van het sociale netwerk aankondigde “in afwachting van details over accounts waaronder nepaccounts en spam voor minder dan 5% van de gebruikers” (van 229 miljoen).

Dus de miljardair deed op zijn Twitter-account een gealarmeerde oproep van het juridische team van het sociale netwerk:

Deze laatste bekritiseert het overnamefilter voor het publiekelijk bekendmaken van de geheime methode die intern wordt gebruikt om deze verhouding nauwkeurig in te schatten.

Elon Musk heeft al duidelijk gemaakt dat zijn team bezig was met het analyseren van een “steekproef van 100 accounts” omdat “dit is wat Twitter gebruikt om de 5% nepmail/spam te berekenen”. Wat irriteert de Blue Bird-teams.

Vooral sinds zondag heeft Elon Musk hem er een laagje van gegeven door die 5% uit te dagen. De kans is groot dat er meer dan 90% dagelijks actieve gebruikers zijn. Het is zeer verrassend dat de meest populaire tweet aller tijden door slechts 2% van de dagelijkse actieve gebruikers ‘geliked’ werd’, schrijft hij…

Susanna Streeter, marktanalist bij Hargreaves Lansdown, zegt dat het percentage nepaccounts een “leidende indicator” is voor Twitter, omdat “het tellen van het exacte aantal mensen dat daadwerkelijk tweet, essentieel is voor toekomstige inkomstenstromen. via Adverteren of betaalde abonnementen op de site.

Sleutelindicator

Onder deze nepaccounts, geschat op 5%, vinden we voornamelijk “bots”, Geautomatiseerde berekeningen Achter hem staat een robot. Dit zijn veelal lege hulzen, die ook gevonden zijn Op andere sociale netwerken.

READ  Airbus haalt inspiratie uit de vlucht van wilde ganzen en is erin geslaagd 5% brandstof te besparen

Vanuit financieel oogpunt hebben deze “pseudorekeningen” rechtstreekse gevolgen voor de resultaten van de onderneming. Als deze laatste zijn inkomsten probeert te diversifiëren, vooral via het aanbod Betaalde abonnementenHet bedrijfsmodel is grotendeels gebaseerd op advertenties. Het is duidelijk dat reclame zelf afhankelijk is van het aantal gebruikers.

Door Twitter te kopen, koopt Elon Musk echter ook zijn gebruikers die inkomsten genereren, dat wil zeggen alle gebruikers die minstens één keer een advertentie op het sociale netwerk hebben gezien.

In het geval dat het percentage nepaccounts hoger is dan 5%, kan dit niet alleen een impact hebben op advertenties, maar ook de verwachtingen van betaalde abonnementen verstoren. Een situatie die Elon Musk ertoe zou kunnen brengen Verlaag uw bod 44 miljard dollar.

Olivier Cheportich en Victoria Burnis