Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De duurste auto ooit verkocht. En veruit!

In deze tijden waarin steeds meer mensen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, of zelfs maar ‘gewoon’ de gas- of elektriciteitsrekening te betalen, heeft het nieuws soms verrassingen voor ons verborgen, om nog maar te zwijgen van feiten die verder gaan dan ‘begrijpen’. Dus, uit een niet-officiële bron, dit: mercedes De Silver Arrow werd onlangs geveild voor $ 142 miljoen!

Mercedes 300 SLR Uhlenhaut – DR

Als de informatie klopt, gaat dit model de geschiedenis in door de duurste auto aller tijden te worden. Maar wat zou zo’n bedrag kunnen rechtvaardigen (mits het gerechtvaardigd was!)? In feite is dit een uiterst zeldzame Uhlenhaut. Dit model ontleende zijn naam aan Rudolf Ullenhout, het voormalige hoofd van het Mercedes-testcentrum. In 1956 zijn er slechts twee modellen gebouwd. Om u een idee te geven van de vergelijking, Ferrari Geproduceerd 36 exemplaren van 250 GTO’s. We begrijpen beter de interesse die deze Duitser zou kunnen wekken.

Mercedes 300 SLR Uhlenhaut
Mercedes 300 SLR Uhlenhaut – DR

Maar om erachter te komen waarom Mercedes maar twee auto’s heeft gemaakt, moet je teruggaan naar 11 juni 1955, toen de 300 SLR naar het publiek “vloog” 24 uur van Le Mans, waardoor 84 mensen omkwamen (waaronder de Franse coureur Pierre Levig) en het merk zich tot 1989 terugtrok uit alle concurrentie. Op dat moment waren er al twee Uhlenhauts gebouwd. Aangezien ze niet meer konden racen, zou Rudolf Ullenhout ze dagelijks als “bedrijfswagens” hebben gebruikt.

Mercedes 300 SLR Uhlenhaut
Mercedes 300 SLR Uhlenhaut – DR

Maar er zijn andere mysteries over deze auto. We weten bijvoorbeeld nog steeds niet wie hem heeft gekocht, of aan wie Mercedes dit waanzinnige bedrag, blijkbaar beloofd aan een goed doel, uiteindelijk zal schenken. Bovendien heeft de fabrikant van de ster geen officiële aankondiging gedaan over deze vermeende verkoop.

READ  Wall Street versnelde dalingen aan het einde na de notulen van de Federal Reserve-vergadering