Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meteoriet van het jaar om vanavond naar te kijken: 5 dingen om te weten over de Perseïden

Vanavond de mooiste meteorenregen van het jaar! Mis ons niet te missen zomerevenement niet, dat vanaf 22.00 uur voor uw ogen zal plaatsvinden.

Perseïdenregen is het hemelse schouwspel van de zomer. Afspraak aanstaande donderdag 12 augustus vanaf 22.00 uur om getuige te zijn van een van de beroemdste schietende meteoren.

5 dingen die je (waarschijnlijk) nog niet wist over de Perseïden

1. Het is eigenlijk een meteorenregen. Een zwerm meteoren, afkomstig van de Swift-Tuttle-asteroïde, zal de atmosfeer van de aarde binnendringen en zich zo vormen als een regen van vallende sterren.

2. De oorsprong van de Perseïden gaat terug tot de Griekse mythologie, die het sterrenbeeld Perseus identificeerde, niet ver van het sterrenbeeld Cassiopeia.

3. De traditie van geloften gaat ook enkele duizenden jaren terug. : Volgens Ptolemaeus, een Grieks-Egyptische astronoom en astroloog uit de 2e eeuw, was het zien van een vallende ster een teken dat de goden op ons neerkeken, het perfecte moment om ze aan te spreken, met gebed of verlangen.

4. Je kunt tot 100 meteoren per uur waarnemen.

5. Optimale omstandigheden dit jaar : Er wordt mooi weer verwacht, de maan mag niet zichtbaar zijn en de vervuiling blijft laag in het gebied.