Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meteorenregen aan de hemel op zondagavond: hoe je de spectaculaire aanblik van liervogels kunt observeren

Meteorenregen aan de hemel op zondagavond: hoe je de spectaculaire aanblik van liervogels kunt observeren

Basis
Bij helder weer kunnen we in de nacht van zondag op maandag aan de hemel de lichtsporen van komeet C/1861 G1 waarnemen.

In de nacht van zondag 21 april trekt een meteorenregen door de hemel. Het is de jaarlijkse passage van de Lyriden, de lichtsporen van komeet C/1861 G1. Vergeet niet dat het fenomeen op 14 april begon NieuwsMaar vanavond zal het meest intens zijn. Verwacht maximaal 20 meteoren per uur.

Lees ook:
Sterrenbeelden, Duivelskomeet, planeten, vallende sterren… Wat zie je in april aan de hemel?

Waar komen ze vandaan?

Komeet Thatcher werd ontdekt in 1861. De aarde passeert elk jaar op hetzelfde tijdstip haar lange haar van stof en gas. NASA zegt dat de Perseïden in augustus waarnemers kunnen verrassen met wel 100 meteoren per uur.

Hoe kun je dit goed monitoren?

Verzamelen om middernacht rond 3 tot 4 uur. Er zal stof van de komeet vallen vanuit het noordwesten, waar het sterrenbeeld Lyra zich bevindt, wat kan worden waargenomen door naar de planeet Gier te wijzen, die zich op een van de helderste punten aan de hemel bevindt.

Voor een optimale monitoring blijft u het beste zoveel mogelijk weg van visuele vervuiling. De regen zal indrukwekkender worden naarmate we verder van de steden verwijderd zijn. Als de volle maan echter nadert, zal het licht ervan amateurastronomen storen.

READ  Kanker: omgevingsfactoren