Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is het onderdrukken van een niesgeluid gevaarlijk of niet?

Is het onderdrukken van een niesgeluid gevaarlijk of niet?

“Niezen is een normale reactie en is gunstig voor uw algehele gezondheid”, legt onze allergoloog uit.

“Een niesbui wel Onvrijwillige reflex Van het lichaam, wat meestal voorkomt in Reactie op irritatie van de neusslijmvliezen. wanneer Vreemde deeltjes“Als een virale infectie, irriterende stoffen, allergenen of andere irriterende stoffen in contact komen met het neusslijmvlies, kan dit een cascade van reacties in het lichaam veroorzaken, met als hoogtepunt niezen.”“Legt Dr. Frédéric Le Guillot uit, longarts en allergoloog en voorzitter van de Respiratory Health Association in Frankrijk.

Verdrijf het irriterende middel via de neus

Wanneer zenuwuiteinden irritatie detecteren, sturen ze een bericht Signaal naar de hersenenen meer precies in het niescentrum in de hersenstam. “De hersenen reageren door een reeks reacties uit te lokken om de irriterende stof via de neus te verdrijven, de gezichtsspieren trekken samen, de luchtwegen sluiten zich tijdelijk en de middenrifspieren trekken zich plotseling samen.” De specialist vervolgt. naar'De lucht wordt snel door de neus verdrevenHet gaat vaak gepaard met tijdelijke oogsluiting om de ogen te beschermen tegen mogelijke irritatie.

Houd uw nies niet tegen

“Een niesbui wel Normale reactie in het algemeen gezond. Daarom moeten we het respecteren en niet tegenwerken.”De dokter voegt eraan toe. Het tegenhouden van een niesbui kan zelfs gevaarlijk zijn en tot complicaties leiden.

Verhoogde druk in de bronchiën : “Door te niezen kan er druk in de luchtwegen worden opgebouwd, waardoor weefsel of bloedvaten in de neus, keel, oren of longen kunnen worden beschadigd.”

Oor- of sinusinfecties : “Verhoogde druk in de luchtwegen tijdens niezen kan de oren beschadigen, inclusief het scheuren van het trommelvlies, vooral als de mond en neus gesloten zijn.”

Verhoogde intracraniale druk : “Het inhouden van een niesbui kan ook de intracraniale druk verhogen, wat theoretisch gevaarlijk zou kunnen zijn voor mensen met reeds bestaande medische aandoeningen zoals hersenaneurysma’s of vaatziekten.”

Schade aan het borstgebied : “Het inhouden van een niesbui kan gevolgen hebben op de borst, zoals een gescheurd middenrif of hemothorax.”

Niezen in de samenleving

Daarom wordt het aanbevolen Houd het niezen niet tegen Laat het liever op een natuurlijke manier gebeuren. “Maar als het moet Onderdruk het niezen volledig In sommige sociale of professionele situaties verdient dit de voorkeur Laat de druk voorzichtig ontsnappenbijvoorbeeld door uw mond een beetje open te laten om de lucht eruit te laten.’, besluit onze gesprekspartner. Om bepaalde etiquette en goede hygiënepraktijken te respecteren, moet u iets van anderen verwijderd blijven als u niest, vooral als u in een groep bent. Dit verkleint het risico Gooi ziektekiemen weg Op anderen. Je kunt ook een tissue gebruiken om je nies te bedekken. Als je geen zakdoekje hebt, nies dan in de holte van je elleboog in plaats van in je hand!

READ  Weg van stereotypen en wiskundigen

Dank aan Dr. Frédéric Le Guillot, longarts en allergoloog en voorzitter van de Franse Vereniging voor Respiratoire Gezondheid.