Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De oudste landvogel ter wereld, ruim 70 jaar oud, zoekt naar liefde nadat zijn geliefde is overleden

De oudste landvogel ter wereld, ruim 70 jaar oud, zoekt naar liefde nadat zijn geliefde is overleden

USFWS/John Plesner Wijsheid (de albatros rechts met zijn armband 7333) is in volle verkering tentoongespreid.

USFWS/John Plesner

Dieren – Er is geen leeftijd om liefde te vinden. Het is niet de wijsheid en de leeftijd van 72-73 jaar die je het tegenovergestelde zullen vertellen. De vrouwelijke albatros wordt beschouwd als de oudste landvogel ter wereld. In een recent bericht op Facebook zei Vis- en wilddienst van de Verenigde Staten (USFWS) Hij onthult dat hij haar afgelopen maart heeft gefilmd terwijl ze deelnam aan paringsdansen met potentiële nieuwe vrijers… ook al is het paarseizoen al lang voorbij.

USFWS-experts geloven dat Wisdom rond 1951 uitkwam. Onderzoekers schatten dat ze in de loop van haar leven tussen de 50 en 60 eieren heeft gelegd en tot 30 jonge kuikens heeft grootgebracht. Een groot aantal van hen is waarschijnlijk het resultaat van een paring met hun partner Akikamai (wat betekent… “Liefhebber van wijsheid” in het Hawaïaans).

De twee vogels deelden hun leven jarenlang. Maar in 2021 veranderde alles toen Akikamai verdween. Tegen die tijd was Wisdom teruggekeerd naar zijn huis in het National Wildlife Refuge in Midway-atol In de Stille Oceaan, niet ver van Hawaï. Het broedseizoen is begonnen en de verdwijning ervan baart onderzoekers zorgen. Over het algemeen keren mannetjes meestal eerder terug naar de locatie dan vrouwtjes.

Oma bouwt haar leven opnieuw op

In de daaropvolgende jaren, in 2022 en 2023, was er geen spoor van Akikamai. De meest waarschijnlijke gok op dit moment is wie er is overleden. Als je zeventig jaar oud bent, lijkt het moeilijk voor te stellen dat je doorgaat met leven alsof er niets is gebeurd. Verdriet en rouw maken al deel uit van het leven van veel dieren.

READ  In Indonesië is een lang verloren zoogdier herontdekt

Onder vogels hebben eksters rituelen wanneer een individu sterft. Hetzelfde voor Bush-jongens. Tussen het verlies van zijn wederhelft en zijn hoge leeftijd leek het duidelijk dat de wijsheid niet lang zou duren. Welnu, het tegenovergestelde gebeurde.

In een scène die nu vereeuwigd is, werd Wisdom midden in een verkering met verschillende vrijers betrapt. Normaal gesproken arriveren albatrossen rond november op Midway Atoll voor het broedseizoen en leggen ze eieren in de eerste helft van december.

Maar Wijsheid lijkt zich niets aan te trekken van dit tijdschema. “Ze was in maart nog steeds actief bezig met het hof maken van andere vogels.”Vandaar de foto's van zijn optreden”, zegt Jonathan Plesner, de USFWS-bioloog die de foto's van Wisdom heeft gemaakt. onderzoeker Verwacht echter niet dat het zich zal nestelen dit jaar. Maar dat is niet het belangrijkste: waar het om gaat is dat Wijsheid nog steeds vastbesloten is om van het leven te genieten.

Zie ook op HuffPost :