Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Météo France heeft zijn eindejaarsprognoses bekendgemaakt

Météo France heeft zijn eindejaarsprognoses bekendgemaakt

Frankrijk had zojuist de warmste oktober ooit gemeten. Volgens schattingen van Météo France zouden de maanden november, december en januari weer normaal moeten worden. Tijdens deze drie maanden zal het weer worden gekenmerkt door “de overheersing van anti-cyclonale omstandigheden, met” Rustig en droog weer in EuropaMeteo Frankrijk legt uit.

Temperaturen moeten zijnbijna normaal Klimaat: “Kunnen we het driemaandelijkse trendbulletin lezen.” Een afwisseling tussen mildere en koelere periodes is nog steeds mogelijk”, benadrukt hij. Temperaturen hebben 50% kans om binnen het normale bereik te vallen Seizoensgebonden, 30% warmer en 20% koeler. Deze schattingen “sluiten incidentele episodes met temperaturen die plaatselijk lager kunnen zijn dan normaal niet uit”, specificeert het bulletin.

Weinig aanwijzingen voor verwachte neerslag

Wat de neerslag betreft, “komt er in de meeste Franse regio’s geen scenario naar voren”, wijst de Franse openbare instelling erop. Noordoost-Frankrijk zal echter waarschijnlijk zien Drie droogste maanden Seizoensgebonden In het westelijke Middellandse Zeegebied wordt het einde van het jaar waarschijnlijk natter dan normaal.

Météo France legt uit dat deze voorspellingen “beter zijn voor temperatuur dan voor neerslag”, en merkt op dat “de prestaties van deze grootschalige probabilistische voorspellingen zeer variabel zijn.” Ten slotte bevestigt de Franse instelling dat “dit bulletin het niet mogelijk maakt om de details van de weersomstandigheden voor de komende maanden van dag tot dag te voorspellen. Gewoon proberen verwachte trends te identificeren“.

De redactie raadt aan: