Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: na de hersenen en de longen kan het virus een ander orgaan aanvallen, waarschuwen wetenschappers

Covid: na de hersenen en de longen kan het virus een ander orgaan aanvallen, waarschuwen wetenschappers

Drie jaar. Binnenkort is het drie jaar geleden gezondheidscrisis De Coronavirusziekte Ik begon. Het bracht de gevolgen van alle vormen over de hele wereld met zich mee. Inclusief veel beschadigingen.

maar terwijl wie? nieuwe variabelen Terwijl de winter nadert, blijven wetenschappers de steeds evoluerende ziekte ontdekken. Deze dinsdag toonden onderzoekers aan dat: virus kan anderen aanvallen Leden al bekend. We wisten al dat Covid effecten kan hebben op een niveau brein of zo longen. We weten nu dat het ook schade kan veroorzakenDarm. Kortom, Covid kan vernietigen bacteriën In de darm te worden vervangen door anderen gevaarlijker Volgens een studie gepubliceerd in het online wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Lees ook:
Covid: Symptomen variëren afhankelijk van het vaccinatieschema, welke komt vaker voor volgens het aantal doses?

Moeilijk

“Onze resultaten geven aan dat infectie in Coronavirus Het verstoort direct de gezonde balans van microben in de darm, waardoor patiënten een groter risico lopen in het proces.”suggereert Ken Cadwell, co-hoofdauteur van de studie en een New Yorkse microbioloog.

Een ongezonde darm maakt een persoon kwetsbaar voor levensbedreigende diarree veroorzaakt door schadelijke bacteriën zoals Clostridium difficile.En de legt het Amerikaanse persbureau UPI . uit. “Het kan ook andere gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel en zure reflux.”.

Deze studie is de eerste die de directe gevolgen van Covid voor het darmmicrobioom belicht. Tot dan toe geloofden wetenschappers dat de antibiotica die werden gebruikt om de ziekte te bestrijden verantwoordelijk waren.