Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze AI communiceert met bijen, wat wetenschappers zorgen baart

Deze AI communiceert met bijen, wat wetenschappers zorgen baart

Kunstmatige intelligentie die zich toelegt op het begrijpen en leren van de taal van dieren en insecten wordt steeds beter en kan helpen de barrière van communicatie tussen soorten te overwinnen. Een prestatie die onvermijdelijke netelige ethische kwesties oproept.

Woordenschat, grammatica, gesprekskunst… Onderzoekers hebben lang gewerkt aan de rijkdom en complexiteit van communicatie met dieren. Al de OceaanOceaan voorbij komen, of het nu varkens, kraaien, katten en hondhonden muizen en apenZelfs bijen.

De danst Wat doen deze mensen insecteninsecten Het vormt een echte taal die hen in staat stelt om hun taken te coördineren. Dit fenomeen wordt al sinds de jaren veertig bestudeerd en vandaag maakt kunstmatige intelligentie het mogelijk om verder te gaan dan de interpretatie van deze taal.

Dus, vanaf 2018, onderzoekers van Dahlem Centrum voor Machine Learning en Robotica In Duitsland ontwierp hij RoboBee, een kleine robot die de glinsterende dans van bijen kan nabootsen. De robot is een eenvoudig stuk spons met vleugels dat zich op een staaf tussen andere bijen beweegt. het is een AI Wie is hij die het commando overneemt en werkt, omdat sommige bijen in de korf naar hem hebben “geluisterd”. Bijen volgen RoboBee’s instructies nauwkeurig op. Voor dit team is de volgende stap het domesticeren van een hele cel. Hiervoor implanteerden de onderzoekers verschillende robots in verschillende cellen om te controleren of de kolonie ze als een van hen zou accepteren.

Omgaan met dieren in het wild

Wat interessant is aan AI, is dat het in staat is om unieke signalen met betrekking tot gedrag en patronen te analyseren om een ​​bestand te maken Toespraak In plaats van te proberen ze ons te leren. Het is eerder een onmogelijke taak zonder haar kracht. Dit is het tegenovergestelde van de aanpak die wordt geïmplementeerd met primatenprimatende afgelopen zestig jaar. Taal was toen erg mensgericht. Maar het vermogen om te communiceren in de taal van bijen en andere dieren is een doel dat onderzoeker Karen Packer van de University of British Columbia in Canada dwarszit en zelfs zorgen baart.

READ  In de ingewanden van de aarde bevinden zich een groot aantal mysterieuze wezens

interview door VosZe legt uit dat het gevaar schuilt in mensen die AI gebruiken om dieren en insecten uit te buiten, in plaats van ze echt te proberen te begrijpen. Het overschrijden van de barrière van communicatie tussen soorten met behulp van algoritmen heeft al iets om een ​​dieper gevoel van te creëren verwantschap. Met andere woorden, volgens de wetenschapper, humanisering Het kan ertoe leiden dat mensen wilde soorten manipuleren om ze op een onnatuurlijke manier te domesticeren. Ze voegt eraan toe dat het niet alleen om bijen gaat, maar om alle wilde dieren. zelfs groter ZoogdierenZoogdieren Bezorgd, zoals olifanten of potvissenpotvissen Van wie bewegingenbewegingengedrag en Stemmen worden verzameld en geanalyseerd door krachtige kunstmatige-intelligentiesystemen.