Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meta draait op betaalde versies van Facebook en Instagram in de EU

Meta draait op betaalde versies van Facebook en Instagram in de EU

Het zal een revolutie in de meta zijn. De digitale gigant is van plan om Europeanen betaalde abonnementen aan te bieden om in een advertentievrije versie toegang te krijgen tot Instagram en Facebook, om te voldoen aan de Europese wetgeving met betrekking tot persoonlijke gegevens en gerichte reclame. Deze informatie werd dinsdag voor het eerst onthuld door de Wall Street Journal (WSJ) en vervolgens bevestigd aan AFP door een bron die dicht bij de zaak staat.

Meta bereikt een nieuwe fase in kunstmatige intelligentie en mixed reality

Daarom bestudeert Metta vele formules. In de eerste fase kunnen abonnees ongeveer 10 euro per maand betalen voor hun Instagram- of Facebook-account op hun computers, en 13 euro voor mobiele applicaties op smartphones. Voor elk extra account is ongeveer 6 EUR nodig bovenop de maandelijkse factuur. Gebruikers die weigeren toe te staan ​​dat Meta hun persoonlijke gegevens gebruikt om advertenties te targeten, behouden toegang tot de platforms… maar tegen betaling.

Er is nog geen officiële reactie van de Europese Unie

Meta had dit voorstel in september al voorgelegd aan de Europese toezichthouders, aldus dezelfde vertrouwelijke bron. Momenteel is er geen officiële reactie uit Brussel. ” Meta gelooft in de waarde van gratis diensten die worden gefinancierd door gepersonaliseerde advertenties », legde een woordvoerder van de groep uit aan Agence France-Presse. ” We blijven echter mogelijkheden onderzoeken om te voldoen aan de veranderende wettelijke vereisten. Op dit moment hebben we verder niets te delen Hij legde uit.

“De introductie van betaalde abonnementen zal een radicale verandering betekenen in de aanpak van het bedrijf, dat heeft beloofd dat Facebook zal overleven.” altijd ” Gratis. Het economische model van betaalde platforms heeft echter de neiging zich te verspreiden, zowel op

READ  Onroerend goed kopen: vier dingen die u moet weten over DPE

“Vrijheid om te weigeren”

Afgelopen juli bevestigde het Europese Hof van Justitie dat Meta niet het recht had om persoonlijke informatie van gebruikers tussen zijn platforms te delen. “Gebruikers” Zij moeten de vrijheid hebben om individueel te weigeren (…) hun toestemming te geven voor bepaalde verwerkingen van gegevens die niet noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de overeenkomst, zonder hen te verplichten volledig af te zien van het gebruik van de dienst », oordeelde de rechtbank op 4 juli.

Daarom wordt van deze gebruikers verwacht dat ze “ Om een ​​gelijkwaardig alternatief aangeboden te krijgen, in voorkomend geval tegen een passende vergoeding, zonder dat er sprake is van gegevensverwerking “.

Meta en Google hebben hun fortuin opgebouwd op basis van een advertentietargetingmodel: miljarden gebruikers met nauwkeurig gerichte, gepersonaliseerde advertenties dankzij de persoonlijke gegevens die ze op de platforms achterlaten.

Waarom Threads, de Meta-app die moest concurreren met Twitter’s voormalige X, nog steeds niet succesvol is

Maar de Europese Unie (EU) houdt zich al jaren bezig met het volgen van internetgebruikers zonder hun toestemming, eerst via de Europese Verordening Gegevensbescherming (AVG) van 2016, en vervolgens via de Digitale Marktverordening (DMA), die deze zomer van kracht werd. . De betreffende digitale platforms hebben tot 6 maart 2024 de tijd om aan deze nieuwe verplichtingen te voldoen.

(Met AFP)