Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Liquidatie kantoorbarrièrefabrikant Clestra Métal: 125 banen geschrapt

Liquidatie kantoorbarrièrefabrikant Clestra Métal: 125 banen geschrapt

De werkzaamheden werden voor drie maanden opgeschort. Pavel / Stock.adobe.com

Nog geen week na de faillissementsaanvraag werd het Elzasser bedrijf geliquideerd. De 125 werknemers, van wie de meesten al drie maanden staakten, werden ontslagen.

De liquidatie van het weefsel van de kantoorgebouwen van het Clestra-metaal, de reparatie van de reparatie van het buitenlandse metaal, op afstand, binnen de onderdrukking van 125 werknemers op de locatie Illkirch-Graffenstaden (Bas-Rhin), bij de bron van een vakbond.

De rechtbank van koophandel van Parijs, waar het bedrijf is gevestigd.Hij wijst ons verzoek om een ​​surseance van betaling af om een ​​potentiële koper te vinden; Hij heeft zojuist de gerechtelijke liquidatie van Unterland Métal aangekondigd», maakte de CGT-divisie van het bedrijf bekend in een persbericht. “125 werknemers verloren hun baan», voegde de meerderheidsvakbond toe. De administratie bevestigde de liquidatie en legde uit dat “De ontslagen worden uiterlijk 24 oktober bekendgemaakt“.

Afgelopen woensdag werd het faillissement van het bedrijf aangekondigd en verzocht om verplichte liquidatie.Geconfronteerd met een uitzonderlijke situatie die herstel volkomen onmogelijk maakte“.De beslissende factor» Dan faillissement aanvragen, want “Het legde de activiteit lam en wiste het orderboek wegRemi Tayeb, president van Interland Metal, vertelde dit afgelopen woensdag aan AFP. Deze context wordt toegevoegd aan “Er zijn al meer dan tien jaar grote financiële en operationele problemen“, aldus het bestuur.

Conflict tussen de vakbond en het management

Unterland Métal (voorheen Clestra Métal) is de productiemaatschappij van de Clestra New Group (250 medewerkers), die niet wordt getroffen door de uitspraak van de Rechtbank van Koophandel. Clestra werd in oktober 2022, na een periode van curatele, overgenomen door de Franse gemeenschapsmeubelgroep Gestia, gerund door de familie Jacquot. “Alles was van tevoren gepland door de gebroeders Jacquot, die alles verkwisten», hekelde de CGT.

De regering van haar kant heeft vandaag, dinsdag, in een persverklaring aangegeven: “Aanhoudende tegenstand van de CSE (Socio-Economisch Comité) tegen Unterland Métal om het ambitieuze en noodzakelijke herstel- en ontwikkelingsplan te publiceren», die zij tijdens het hoger beroep heeft ingediend. Clestra New zal zijn activiteiten kunnen voortzetten, omdat “We hebben onszelf al gereorganiseerd door andere leveranciers erbij te betrekken, waaronder de productiefabrieken van JestiaRemy Al-Tayeb legde het vorige week uit aan AFP.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

READ  De Europese Unie geeft miljoenen vaccindoses uit Afrika terug