Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met recessie bedreigd, Boris Johnson “vermist” (in Slovenië)

slechte timing voor Boris Johnson. De oppositie beschuldigde vrijdag de Britse premier die geacht wordt de lopende zaken te leiden terwijl hij wacht opvolgerom “vermist” te zijn, zoals de Bank of England waarschuwde dat Recessie dreigt.

In de nasleep van de verrassende commentaren van de centrale bank die voorspelde dat het land in de langste recessie zal belanden sinds de financiële crisis van 2008, meldden Britse media dat de premier en zijn minister van Financiën, Nazim Al-Zahawi, op vakantie zijn buiten Londen. De conservatieve regering ‘vermist’, stelt Labour’s nummer twee, Angela Rayner, op Twitter aan de kaak.

Downing Street weigerde te zeggen waar de conservatieve leider op vakantie was, maar de Sloveense regering zei dat Boris Johnson naar Slovenië was gereisd voor een “speciale” vakantie. De Britse ambassade in Slovenië We hebben vernomen dat de Britse premier Boris Johnson een privébezoek brengt aan Slovenië. De regering zei dat vanwege de aard van het bezoek geen ontmoeting (met Sloveense functionarissen) was gepland.

READ  De Europese Unie zegt dat het "onmogelijk" zal zijn om tegen 31 augustus al het Afghaanse personeel uit Kabul te evacueren

Minister van Energie en Zaken, Kwasi Kwarting, gaf vrijdagochtend toe dat hij “niet weet waar Boris is”, terwijl hij bevestigt dat hij “altijd contact” met hem heeft. “Hij was net getrouwd, ik denk dat hij op huwelijksreis is en (…) ik denk niet dat veel mensen hem de schuld zullen geven”, zei hij op Radio Times. Vier Boris en Carrie Johnson bruiloftHet is een feest dat al is uitgesteld Coronapandemie.

Weinig optredens

Kwasi Karting voegde eraan toe dat het “totaal verkeerd” was om de regering te beschuldigen van passiviteit terwijl leden van de Conservatieve Partij stemden om Boris Johnson te vervangen, die zijn vertrek in juli aankondigde na een reeks schandalen. Conservatieven moeten kiezen tussen het hoofd van de diplomatie les trussWie leidt in opiniepeilingen en voormalig minister van Financiën? Rishi SunakMet de uitslag van de stemming bekend gemaakt op 5 september. Boris Johnson zal de volgende dag officieel aftreden.

Sinds zijn ontslag werd aangekondigd, is er weinig verschenen en is hij al bekritiseerd vanwege zijn afwezigheid op crisisbijeenkomsten die aan de partij waren gewijd. hete golf Historisch na het bereiken van het VK vorige maand of het niet verwelkomen van Engelse voetballers na hen overwinning in de euro.

Volgens de centrale bank begint eind 2022 een recessie als gevolg van hogere energieprijzen, die de inflatie in oktober tot meer dan 13% zal opdrijven en de huidige dramatische koopkrachtcrisis waarmee Britse huishoudens worden geconfronteerd, zal verergeren.