Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

China’s “vliegtuigen en oorlogsschepen” overschreden de “middellijn” die het eiland scheidde van China

Limiet overschreden. “Vanaf elf uur ’s ochtends verschenen er meerdere groepen gevechtsvliegtuigen en oorlogsschepen Chinese Uitgevoerde oefeningen rond de zeestraat Taiwan “Het stak de middenlijn van de Straat over”, zei het Taiwanese ministerie van Defensie in een verklaring.

Taipei meldde woensdag en donderdag een golf van 49 Chinese luchtaanvallen in de Air Defense Identification Zone (ADIZ), waaronder 44 van buiten het middenveld. “Deze Chinese militaire oefeningen, of… Lancering van ballistische raketten Of dat het opzettelijk oversteken van de middenlijn van de zeestraat een zeer provocerende daad is.

gevoelige kwestie

Op de onofficiële grens tussen Taiwan en het vasteland van China werd de mediaanlijn stilzwijgend gerespecteerd door beide legers en werd ze zelden overschreden door Chinese militaire vliegtuigen of schepen. Maar het aantal Chinese invallen is verdubbeld sinds Peking in 2020 aankondigde dat deze onofficiële grenzen niet meer bestaan.

Het overschrijden van de grens is een gevoelige kwestie omdat de Straat van Taiwan smal is – op sommige plaatsen slechts 130 kilometer – en invallen het risico op een toevallige gewapende confrontatie vergroten.

READ  les Etats-Unis annoncent le déploiement de 3 000 militaires en soutien de l'OTAN en Europe de l'Est