Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Witte Huis zei dat China ervoor koos om overdreven te reageren op het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan

Als reactie op het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan heeft Peking militaire oefeningen gelanceerd voor het eiland, die gepland staan ​​tot en met zondag. Het is duidelijk dat deze oefeningen in Washington nauwlettend werden gevolgd. China heeft Hij koos ervoor om overdreven te reageren. aan het bezoek van Nancy Pelosi om elf ballistische raketten rond Taiwan te lanceren, zei de woordvoerder van het Witte Huis, John Kirby, donderdag 4 augustus.

De Verenigde Staten hebben besloten de test van een intercontinentale ballistische raket (ICBM) die voor de komende dagen was gepland uit te stellen Om verdere escalatie van spanningen te voorkomenJohn Kirby voegde toe tijdens een persconferentie. “Terwijl China destabiliserende militaire oefeningen rond Taiwan uitvoert, gedragen de Verenigde Staten zich juist als een verantwoordelijke kernmacht, wat het risico op misverstanden verkleint.”Don is. Het testen van de Minuteman ICBM is in behandeling en zal op een later tijdstip plaatsvinden.

De woordvoerder merkte op dat de Amerikaanse president Joe Biden vorige week met zijn Chinese tegenhanger, Xi Jinping, sprak, erop wijzend dat er binnenkort meer contacten met de Chinese autoriteiten kunnen plaatsvinden. “De communicatielijnen met Peking zijn nog steeds open en ik denk dat je dat de komende dagen zult zien.”Hij zei. “Het is zeer belangrijk.”

>> Taiwan: Bestaat er een risico op militaire escalatie na de manoeuvres van het Chinese leger rond de archipel?

China “Elf ballistische raketten werden afgevuurd op Taiwan en ze landden in het noordoosten, oosten en zuidoosten van het eiland.”zei de woordvoerder van het Witte Huis voor strategische zaken. “We veroordelen deze onverantwoordelijke daden.”, hij voegde toe. Peking profiteerde van het bezoek van huisspreker Nancy Pelosi, ter plaatse op dinsdag en woensdag, as “Een voorwendsel om de provocerende militaire operaties in en rond de Straat van Taiwan op te voeren”.

“We zullen ons er niet van weerhouden om in de zeeën en de lucht van de westelijke Stille Oceaan te handelen in overeenstemming met het internationale recht, zoals we al tientallen jaren doen, om Taiwan en de open Indo-Pacifische regio te verdedigen.”, wees erop. Voor dit doel besloot minister van Defensie Lloyd Austin hem te houden “Iets langer dan verwacht” In de regio voeren het vliegdekschip USS Ronald Reagan en haar Airborne Group, die momenteel in de Filippijnse Zee varen, ommerkte meneer Kirby op.

READ  Video. Montenegro, dat schulden heeft om een ​​snelweg aan te leggen, moet mogelijk land afstaan ​​aan China