Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een nieuwe ineenstorting van de silo’s op de tweede verjaardag van het drama

ontploffing wie heeft de haven vernietigd? Beiroet Het is precies twee jaar geleden gebeurd. Donderdag stortte een deel van de door de explosie beschadigde graanschuren in, terwijl demonstranten naar de haven marcheerden. Libanees Op de tweede verjaardag van de tragedie, volgens AFP-correspondenten.

Lokale media zeiden dat vier torens instortten nadat ze waren gescheiden van het gebouw dat al beschadigd was door de verwoestende explosie op 4 augustus 2020. Dit is het tweede dergelijke ongeval in vier dagen na Een deel van de silo’s stortte zondag in.

Een van de grootste explosies ooit geregistreerd

Op 4 augustus 2020 explodeerden honderden tonnen ammoniumnitraat, achteloos opgeslagen in een magazijn nabij de haven. Meer dan 200 doden en 6.500 gewonden werden geteld en de wijken werden volledig verwoest, een tragische gebeurtenis die alle Libanezen schokte.

Het wordt wel een van de grootste explosies genoemd, nee nucleair ooit ter wereld. Maar twee jaar later weten we nog steeds niet de exacte oorzaken of de identiteit van de verantwoordelijken in een land waar straffeloosheid vaak heerst.

READ  Bij een aanval in het noorden vielen verschillende doden en duizenden ontheemden