Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amnesty International-directeur Oekraïne neemt ontslag na publicatie van een NGO-rapport waarin Kiev wordt beschuldigd van het in gevaar brengen van burgers

Turkse voetbalclub Fenerbahce gestraft na zingen ter ondersteuning van Poetin

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft vrijdag een boete van 50.000 euro opgelegd aan de Turkse club Fenerbahce om de leuzen te straffen die door een aantal van haar supporters ten gunste van de Russische president Vladimir Poetin werden gezongen tijdens een wedstrijd tegen de Oekraïners vanuit Dynamo Kiev op 27 juli . Istanbul. De Europese voetbalbond (UEFA) heeft ook een gedeeltelijke sluiting opgelegd van het stadion van de Turkse club, met minstens 5.000 afgekeurde zitplaatsen, tijdens de volgende Europese wedstrijd thuis.

De Europese Commissie heeft in een persbericht aangegeven dat deze maatregelen zijn genomen naar aanleiding van: “Dingen neergooien en een provocerende boodschap van aanstootgevende aard overbrengen, namelijk verboden liedjes”.

Ongelukken gebeurden tijdens het tellen van 2e De voorronde voor de Champions League, 2-1 overwinning in de handen van Dynamo Kiev. Na een doelpunt van de Oekraïense Vitaly Boyalsky (57e), riepen een paar honderd Fenerbahce-aanhangers de naam van het Russische staatshoofd, volgens video’s die op sociale media zijn geplaatst. UEFA heeft onmiddellijk een disciplinair onderzoek geopend naar ‘Verondersteld slecht gedrag’ Turkse fans.

Fenerbahçe bood aanvankelijk zijn excuses aan in een persbericht, voordat de president drie dagen later aankondigde dat de club geen excuses zou aanbieden aan Oekraïne voor deze pro-Poetin-leuzen. Van zijn kant hekelde de Oekraïense ambassadeur in Turkije, Vasyl Bodnar, deze gezangen de dag na de wedstrijd. “Het is heel triest om van de supporters van Fenerbahce te horen dat woorden de moordenaar en de agressor steunen die ons land bombarderen.”reageerde hij in het Turks op Twitter.

READ  LIVE - Covid-19: Lichte stijging aantal intensive care-patiënten, voor het eerst sinds mei

De pro-Poetin-slogans veroorzaakten ook opschudding op sociale media, met veel Turkse netizens die ze noemden “verlegen”. Terwijl Turkije het Russische offensief in Oekraïne snel veroordeelde, koos het voor neutraliteit tussen de twee landen en sloot het zich niet aan bij de westerse sancties tegen Moskou.