Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kunnen we vliegen met verlopen papieren?

Misschien heb je er ook voor gekozen om deze zomer te vertrekken naar een bestemming in het buitenland waarvoor je al vliegtickets hebt geboekt. Maar het probleem: uw identiteitspapieren (nationale identiteitskaart en paspoort) zijn verlopen. Moet ik annuleren? Geen paniek, sommige landen accepteren verlopen papieren. Hier een van hen.

indentiteitskaart

Sinds 1 januari 2014 is de geldigheidsduur van de identiteitskaart voor volwassenen verlengd van tien naar vijftien jaar. Als uw identiteitsbewijs vóór 2013 aan u is afgegeven, is het vijftien jaar geldig en als het na 2013 aan u is afgegeven, is het ook geldig, maar alleen als het een oud formulier is (blauwe plastic kaart). Bij het nieuwe formulier (creditcardformaat) is het identiteitsbewijs slechts 10 jaar geldig.

Het is dus in theorie mogelijk om met je ID-kaart vijf jaar na de vervaldatum door te reizen in Europa. Maar let op, deze Franse wet is niet in alle landen van toepassing. sommigen hebben Ze hebben officieel hun acceptatie bevestigd Oude ID-kaarten (binnen 5 jaar). Dit is vooral het geval in Andorra, Bulgarije, Kroatië, Estland, Griekenland, Hongarije, Luxemburg, Monaco, Servië en zelfs Italië, maar ook voor Tunesië (alleen voor mensen met een dubbele nationaliteit of mensen die deelnemen aan groepsreizen georganiseerd door een toerismespecialist) en Turkije .

Andere landen hebben niet officieel gesproken, maar Handelswijze Dit zijn oude kaarten. In de Europese Unie is dit het geval met onze Duitse en Spaanse buren, Oostenrijk, Denemarken, Nederland, Cyprus of zelfs Roemenië en Zweden. Buiten de EU worden Liechtenstein, Vaticaanstad, Albanië, Noord-Macedonië, Bosnië en Herzegovina, Egypte en Marokko (alleen voor personen met een dubbele nationaliteit of mensen die deelnemen aan groepsreizen georganiseerd door een toeristische professional) ook getolereerd, op vertoon van een verlopen identiteitsbewijs.

READ  Joe Biden nodigde 110 landen uit voor de top voor democratie, springend in Moskou en Peking

Tot slot accepteren de Belgische, Noorse en Litouwse autoriteiten geldige oude identiteitskaarten (blauw plastic) Maar accepteer geen verlopen.

Een advies, voordat u uw vlucht boekt, kunt u naar de website gaan Van het ministerie van Buitenlandse Zaken is een lijst met landen die de wet van 2014 implementeren beschikbaar.

paspoort

Voor een vlucht met een verlopen paspoort zijn de regels iets anders. De uitspraak van het Hof van Cassatie van februari 2020 Daarin staat dat het mogelijk is om door de hele Europese Unie te reizen met een paspoort dat minder dan vijf jaar is verlopen. Het Europees Verdrag staat in dit geval een verblijf van minder dan drie maanden toe. Nederland en de Franse overzeese gebiedsdelen hebben deze overeenkomst echter niet ondertekend, waardoor het niet mogelijk is om met een verlopen paspoort daarheen te reizen.

Buiten de Europese Unie is een geldig biometrisch paspoort vereist, d.w.z. afgegeven voor minder dan tien jaar voor een volwassene en voor minder dan vijf jaar voor een minderjarige. Sommige, zoals Australië, Thailand, de Verenigde Staten of zelfs Vietnam, Cuba, India of China, gaan nog verder en eisen dat het paspoort nog minimaal zes maanden geldig blijft na de datum van binnenkomst of vertrek. Voor Zuid-Afrika of Canada is deze periode minimaal een maand. En voor Mexico of Argentinië is een paspoort vereist dat alleen geldig is voor de duur van het verblijf.