Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met het winnen van de Palme d’Or voor Anatomy of a Fall wordt Justine Triet de derde vrouwelijke regisseuse in de geschiedenis van het festival die wordt gekroond.

Met het winnen van de Palme d’Or voor Anatomy of a Fall wordt Justine Triet de derde vrouwelijke regisseuse in de geschiedenis van het festival die wordt gekroond.

Aan het einde van de traditionele vijftiendaagse marathon verlaten we het filmfestival van Cannes met een vleugje teleurstelling over de concurrentie, die – op een paar uitzonderingen na die we leuk vonden – dit jaar ontbrak aan werkelijk uitmuntende werken. Zo zal de “sleur” van grote schrijvers die minder inspirerend zijn dan gewoonlijk, de duizelingwekkende aanwezigheid van een paar films die vastzitten in academisme of verdoofd zijn met lawaai, zegevieren over het nemen van esthetische risico’s. Des te spijtiger is het dat films die tot deze laatste categorie behoren in de officiële selectie aanwezig waren, maar in andere rubrieken. ogen dicht Van de Spanjaard Victor Ayres, na dertig jaar stilte een formidabele filmmaker, of eureka van de grote uitvinder van de Argentijnse vormen Lisandro Alonso, om maar een paar van deze twee werken te noemen die geselecteerd waren voor het eerste festival van Cannes, had in zijn eentje dit mislukte esthetische evenwicht kunnen herstellen.

Lees ook: Cannes 2023: Herbeleef het Gala voor de 76e editie van het Filmfestival van Cannes

Maar laten we onze opwinding niet verbergen: de jury wordt voorgezeten door Robin Östlund, Zweedse regisseur met twee gouden bestellingen Verdriet driehoek (2022) en Vierkant (2017), op de Gouden Palm Val anatomieGeschreven door Justine Triet, een van de meest creatieve werken in de competitie. Mede geschreven door regisseur en collega-regisseur Arthur Harari, volgt deze film, opmerkelijk off-kilter, het strafproces van een schrijver (Sandra Holler) die ervan wordt beschuldigd haar man (Samuel Theiss) te hebben vermoord.

READ  William en Harry verzoend? De duidelijke tekenen van vrede tussen de "vijandige broeders" werden onthuld...

Op het podium van het Palais des Festivals zal Justine Trier de enige artiest zijn op dit gala gewijd aan haar dank voor het aanbieden van een woord van poëzie, evocatie “De historische uitdaging van de pensioenhervorming is schokkend verworpen en onderdrukt.” kwam ook in opstand “De commodificatie van cultuur bepleit door de neoliberale regering”, welke van deze In het proces van het doorbreken van het Franse culturele exceptionisme. Justine Triet is de derde vrouw die met haar de hoogste onderscheiding in Cannes ontvangt, na Jane Campion Piano les (1993) en Julia De Courneau met Titanium (2021).

Lees ook de foto: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Palme d’Or 2023: Justin Treat, Anatomie van een groep gelovigen

sociale discussies

Twee van de krachtigste werken van deze competitie krijgen ook de Grand Prix voor interessegebied Van de Engelsman Jonathan Glazer, een voorbeeldige en briljante film over de verbeelding van vernietigingskampen, en de Juryprijs voor dode bladeren Ondertekend door deze zanger van vrijheid en weemoedige humor is Finn Aki Kaurismäki. Welke prijzenlijst een vergeten grootheid oplevert, zullen we overwegen Vorige zomer, Een film over de krankzinnige durf die ervoor zorgde dat Catherine Breillat terugkeerde naar de bioscoop waanidee van de Italiaanse Alice Rohrwacher, wiens poëtische kracht haar uiteindelijk wist te bekoren jeugd (lente)door de Chinees Wang Ping, en zijn buitengewone vermogen om de werkelijkheid te projecteren.

Je hebt nog 55,92% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.