Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met de verovering van Robotyne versnelt het tegenoffensief van Kiev

Met de verovering van Robotyne versnelt het tegenoffensief van Kiev

Deze symbolische verovering stelt Oekraïense troepen in staat de logistieke linies van Rusland te doorbreken en de route van grotere gebieden, waaronder Melitopol, te volgen.

Komt een tegenaanval in een beslissende fase? Maandag bevestigden de Oekraïense autoriteiten dat ze de stad Ropotyn hadden veroverd, een klein dorpje ten noordoosten van Melitopol, dat vandaag in puin ligt. Jagen is synoniem met een zuidwaartse penetratie door Kievse strijdkrachten, die idealiter hun opmars richting de Zee van Azov willen voortzetten.

De greep van Robotyne is niet dun. En als het puur territoriale belang marginaal blijft, is het symbolische belang daarentegen interessanter. Het gebied vormt nu al het hart van de Russische verdedigingslinie, waar Oekraïense soldaten de afgelopen weken grote moeite mee hebben gehad.

“We zijn erin geslaagd de belangrijkste wegen met mijnen over te steken. Vlak achter ons liggen de niet-gemijnde wegen die de Russische logistiek gebruikt om hun strijdkrachten te bevoorraden. We komen dichter bij deze linies, anders kunnen we sneller en verder optrekken”, zegt de strijdmachtcommandant. . Het Skala Assault Battalion, dat Robotyne terecht heeft veroverd.

Een aanval op de Zee van Azov?

In feite kan deze breuk leiden tot diepgang en ondergang van veel grotere gebieden. Volgens specialisten in militaire zaken zou het Oekraïense doel nu kunnen zijn om de steden Tokmak en Melitopol te heroveren, twee belangrijke logistieke centra voor Moskou die zo’n zestig kilometer zuidelijker liggen, en daarmee een deel van de bevoorrading van het Russische leger af te sluiten.

“De verovering van Melitpol zal het mogelijk maken om het westelijk deel met de Krim te isoleren van het oostelijk deel. Regelmatige aanvallen door Oekraïense strijdkrachten”, verzekert BFMTV, generaal Jerome Pellestrandi, defensieadviseur bij onze antenne.

Het spel is echter nog niet afgelopen. Voordat deze volgende doelstellingen worden bereikt, moeten de Oekraïense strijdkrachten het hoofd bieden aan nog twee door de Russen aangelegde versterkingslinies, die bestaan ​​uit mijnenvelden, drakentanden en andere loopgraven.

READ  Twee 'superforce'-bommen hebben dinsdag Mariupol getroffen

De verovering van Robotyn zou ervoor kunnen zorgen dat de Oekraïners meer kunnen zien. Volgens Reuters steekt de commandant van het Skala-bataljon zijn doelstellingen niet onder stoelen of banken. En hij concludeert: “Ik heb mijn strijders meteen duidelijk gemaakt: ons doel is niet twee robots, ons doel is de Zee van Azov.”

De belangrijkste artikelen