Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Honderden brandweerlieden zijn voor de negende dag op rij gemobiliseerd

Honderden brandweerlieden zijn voor de negende dag op rij gemobiliseerd

Honderden brandweerlieden bestreden op zondag 27 augustus branden in het noordoosten van Griekenland, terwijl voor de negende dag op rij dodelijke branden woedden. De grotere uitbraak, die een verenigd front vormt, blijft volgens brandweerlieden de noordelijke regio van Evros, nabij de havenstad Alexandroupoli en de Turkse grens, verwoesten.

Inwoners van de districten Lefkimi in Evros en Kasetera in de naburige Rhodope-regio kregen zondag het bevel hun huizen te evacueren op bevel van de Civiele Bescherming.

De vice-gouverneur van de regio Evros, Dimitris Petrovic, sprak op de publieke zender ERT over A “Het is erg moeilijk.” onnoemelijke vernietiging veroorzakend. “We hebben een nieuwe oproep gelanceerd om de hulpbronnen te vergroten.”hij voegde toe. Hij voegde eraan toe: “Omdat vanaf maandag de wind verandert, de dreiging toeneemt en we niet weten hoe en of we de opmars van het vuurfront kunnen stoppen.” »

De brand brak uit op zaterdag 19 augustus, waarbij negentien vermoedelijke immigranten om het leven kwamen, onder wie twee kinderen.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees En in Griekenland verwoesten nieuwe dodelijke branden verschillende regio’s

120 duizend hectare verbranden

Vooral het beschermde bos Dadia, een nationaal park dat een belangrijk leefgebied of overwinteringsgebied voor roofvogels is, wordt verwoest door de branden. Ten noorden van Athene wordt de vegetatie nog steeds verslonden door vlammen op de berg Barnes, een van de groene longen van de Griekse hoofdstad.

En op het eiland Andros, in de Cycladen-archipel, zijn brandweerlieden sinds zaterdag ook aan het vechten nadat er brand uitbrak, ongetwijfeld veroorzaakt door blikseminslag, aldus de brandweerlieden.

READ  les Etats-Unis franchiset la barre des 900 000 morts

En in 2023 zullen de branden, die de regering wijt aan de klimaatverandering, ruim 120.000 hectare in het land verwoesten, volgens schattingen van de National Observatory, wat drie maal het jaarlijkse gemiddelde is sinds 2006. Van zijn kant zal het European Forest Brandobservatorium opgemerkt.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees En in Griekenland voeden branden racistische uitspraken en acties

De wereld met Agence France-Presse