Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met bijna 50 graden Celsius zijn “absolute records” van temperaturen verbrijzeld

warme dagen binnen Het Koninkrijk Marokko. Het koninkrijk registreerde tijdens het weekend “absolute records” van temperaturen tijdens een “uitzonderlijke” hittegolf, toen het kwik de 50 graden naderde en op plaatsen het normale maandelijkse gemiddelde van 5 tot 12 graden overschreed, zei de meteoroloog maandag.

Zaterdag was “de warmste dag met uitzonderlijke temperaturen die nooit in alle maanden samen in bepaalde regio’s zijn gemeten”, aldus een persbericht van het directoraat-generaal Meteorologie, dat vaststelde dat “de absolute records van extreme temperaturen waren verbroken.”

49,6 °C in het noordwesten

Op deze bloedhete dag gaf de thermometer 49,6 graden Celsius aan in Sidi Slimane (Noordwest), de hoogste temperatuur dit weekend in het Koninkrijk. Het directoraat-generaal van de Republiek legde uit dat “dit hete weer wordt veroorzaakt door de stijging van de droge en hete lucht uit het zuiden, waardoor de temperatuur aanzienlijk is gestegen”, en voorspelt een daling van de temperaturen in de komende dagen in het noorden. van het land. .

Het jaar 2020 was al het warmste ooit in Marokko, met “de gemiddelde jaarlijkse nationale temperatuur van +1,4°C vergeleken met het normale klimatologische gemiddelde in de periode 1981-2010”, aldus een eerder persbericht van de Meteorologische Afdeling. Deze ongekende hittegolf doet zich voor terwijl verschillende landen, zoals Spanje, Canada of de Verenigde Staten Geconfronteerd met hoge temperaturen tot extreme niveaus.

Het heetste decennium van 2010-2019 ooit

Hittegolven zijn een onmiskenbaar teken van Opwarming van de aarde Deze hittegolven zullen zich ongetwijfeld vermenigvuldigen, langer en intenser zijn.

Tot nu toe heeft menselijke activiteit ervoor gezorgd dat de temperatuur op aarde met meer dan 1°C is gestegen in vergelijking met het pre-industriële tijdperk, wat heeft geleid tot meer verwoestende stormen, intense hittegolven, droogtes en toegenomen bosbranden.
2010-2019 was het warmste decennium ooit De vijf jaar waren de warmste ooit in de afgelopen vijf jaar.

READ  Immigratiebeleid: “Dodelijke apparaten met een dodende werking als afschrikmiddel”