Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Merkel roept partijen op tot dialoog

Op zondag riep Angela Merkel de Duitse politieke partijen op om verdeeldheid te overwinnen na de parlementsverkiezingen, aangezien moeilijke onderhandelingen begonnen om hen te vervangen en een nieuwe regering te vormen.

«We moeten ons land blijven vormgeven. We kunnen discussiëren over hoe we dat in de toekomst precies moeten doen, maar we weten (…) dat we naar elkaar moeten luisteren en een dialoog moeten aangaanAngela Merkel zei tijdens de jaarlijkse viering van de Duitse hereniging in 1990. Ze zal zich terugtrekken uit de politiek wanneer een meerderheid in het parlement wordt gevonden, wat enkele maanden kan duren.

«We hebben verschillen, maar we hebben ook dingen gemeen. Bereid zijn om anderen te ontmoeten, geïnteresseerd zijn in anderen (…) en kunnen omgaan met verschillenZe voegde eraan toe in deze toespraak in Hala (Oost), “Dit is de les van 31 jaar Duitse eenheidDe aantrekkingskracht van de voet van Angela Merkel was glashelder. Zijn toespraak kwam eigenlijk als verkennende discussies tussen politieke partijen die zondag begonnen in een poging om een ​​nieuwe regering te vormen. Ze beloven heel moeilijk te worden, wat de vrees doet rijzen voor een langdurige fase van politieke verlamming in Duitsland .

Na de parlementsverkiezingen is het zeer waarschijnlijk dat er een coalitie van drie partijen – met heel verschillende platforms – nodig is om een ​​meerderheid te vormen. De eerste sinds de jaren vijftig, wat ook een factor van instabiliteit kan zijn. Centrum-links van de Sociaal-Democratische Partij (SPD) en centrum-rechts van de kanselier (CDU en CSU) strijden een week lang om te proberen een dergelijk bondgenootschap te vormen.

READ  Epidemische update

Milieuactivisten en liberalen, “koningmakers”

Elk kamp probeert milieuactivisten en liberalen van de FDP (rechts) te coöpteren, die beiden in staat zijn om”koning makersDe leiding van de Sociaal-Democratische Partij sprak met de Groene Partij en sprak overzeer goede discussie“. De ecologen lieten hun voorkeur ook toe om samen te werken met de sociaal-democraten, wat ze toejuichten.”Bereid je voor op een nieuw begin” In Duitsland.

Integendeel, de liberalen en conservatieven van Angela Merkel toonden hun nabijheid na hun avondinterview. De CDU sprak van “Zeer belangrijke overeenkomstentussen de programma’s van beide partijen. De FDP erkende het bestaan ​​van “paar verschillen“En tussen hen is wat werd genoemd.”ver parkerenmet het centrum links.

De meest waarschijnlijke optie in Duitsland blijft echter de alliantie tussen de sociaal-democratische partij, die een lichte voorsprong van 25,7% heeft bij de parlementsverkiezingen, milieuactivisten en liberalen. Het heeft de steun van een duidelijke meerderheid (59%) van de mening, volgens een peiling van de openbare televisie ZDF, terwijl driekwart van de Duitsers de leider van de sociaal-democraten, Olaf Schulz, in de kanselarij wil zien.

Slechtste resultaat voor conservatieven

Zelfs als hij zijn laatste woord niet zei, kwam centrumrechts er erg zwak uit en verdeeld over zijn electorale nederlaag. De leider, Armin Laschet, is persoonlijk verantwoordelijk voor het slechtste verkiezingsresultaat (24,1%) dat conservatieven in de geschiedenis van het moderne Duitsland hebben behaald. Verschijnt in verloren tijd van kantoor.

Haar interne tegenstanders, zoals Friedrich Merz of Jens Spahn, die pleiten voor een meer rechtse lijn, bevinden zich al in een positie van opvolging. In deze gespannen context riep de Duitse kanselier op om de essentiële zaken niet over het hoofd te zien. “Soms vatten we dingen licht op als het gaat om democratische winst, alsof we niets anders hadden moeten doenOm hen te verdedigen, klaagde ze. “We zijn momenteel echter getuige van een toenemend aantal aanvallenZe zei, verwijzend naar aanvallen op religieuze of etnische minderheden, evenals pogingen om…demagogie om haat en wrok te verspreiden zonder scrupules of schaamte».

READ  Wie zijn de hackers die een deel van het Ierse gezondheidszorgsysteem hebben verlamd met ransomware?

Angela Merkel, tijdens de jaarlijkse vieringen van de Duitse hereniging van 1990. Merkel drong er ook bij de West-Duitsers op aan meer te laten zien “respect“Met betrekking tot hun medeburgers in het Oosten, terwijl de parlementsverkiezingen in dit deel van het land – het voormalige communistische Oost-Duitsland – werden gekenmerkt door een sterke rechtse stemming, gevoed door het gevoel van een deel van de lokale bevolking links te zijn achter. . De kanselier zelf groeide op in de voormalige Duitse Democratische Republiek.