Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mercedes Seitan: de eerste en de beloften

Van voren is het 100% Mercedes. In profiel iets lager. Het is helemaal niet terug. Waar gaat het over? Van de nieuwe Mercedes Citan, vrachtwagenmerk met sterretje. voortkomend uit de samenwerking met Renault, werd geproduceerd op basis van de nieuwe kangoo, De mercedes De Citan is dus geen puur Mercedes-product, maar een auto die Mercedes-codes gebruikt terwijl het technisch gezien een Renault is. Maar geloof niet dat de Citan een hernoemde Kangoo is, een uitdrukking die Mercedes-functionarissen ook haten. De Duitsers werken al sinds de lancering van Project Kangoo met Renault samen. De ontwerpers, technici en ingenieurs van Mercedes werkten parallel aan de geboorte van de Citan. Niets te maken met de eerste generatie Citan, die de huidige Kangoo al een paar jaar heeft overgenomen om hem om te bouwen naar Mercedes, zonder veel mensen ervan te overtuigen dat ze hem moeten accepteren.

puur mercedes-product…

Uit dit gezamenlijke werk werd een nieuwe Citan geboren. goed gedaan. We kunnen zelfs wedden dat een niet-specialist alleen het vuur van deze afstamming zal zien. Vooral dankzij het Citan-front is het specifiek en niet gerelateerd aan kanju. De licht aflopende kap, verlengde en verlaagde optiek zorgen voor een unieke stijl. De grille is ook een puur Mercedes-product en is verwant aan de andere faciliteiten van het merk. Het ziet er allemaal slanker, gestroomlijnder en verre van het zeer vierkante ontwerp van de Kangoo uit. In profiel, vertrouwd terrein, zijn de zijpanelen van de bagageruimte hetzelfde als bij Renault. Wat betreft de achterkant van de Citan, deze neemt het Kangoo-ontwerp aan, met een zeer marginale uitzondering op het ontwerp van de lichten.

READ  Aanbevelingen van analisten: Vicat, Bouygues, Dassault Aviation, Thales, Gecina, Saint-Gobain, Renault, Analist
Citan is gebouwd op basis van de nieuwe Renault Kangoo. Maar het geeft wel zijn eigen Mercedes-codes weer.

In het vliegtuig hetzelfde briefje. Ook het dashboard is een pure Mercedes-signatuur. Het loopt over bochten en neemt enkele van de typische details van het merk over, zoals de ventilatie-inrichtingen of de always-on lampbediening links van het stuur. Deze dashboardafdekking is daarentegen populair bij Kangoo. Het omvat dus alle ingebouwde opslagruimtes.

Rijkere niveaus

De Citan is een Mercedes, dus hij zou “beter” moeten zijn dan de gemiddelde bedrijfswagen. Dit vertaalt zich in rijkere uitrustingsniveaus van hogere kwaliteit. De eerste, First genaamd, blijkt goede capaciteiten te hebben en sluit aan bij de wens van Mercedes om de Citan richting een luxe auto te sturen. Het MBUX-systeem wordt standaard meegeleverd, inclusief multifunctioneel stuurwiel, display en radio. Navigatie is hier echter niet inbegrepen. De toon hierboven verschijnt op het pro-niveau. Hij is uitgerust met led-koplampen, airconditioning, achteruitrijradar, mistlampen voor en 16-inch wielen. Bovenaan deze hiërarchie verschijnt het selectieniveau, dat naast andere afwerkingen plaats biedt aan navigatie, comfortabele stoelen of, onder andere, het lederen stuur.

De schenking van een nogal rijke keten, vanaf het eerste niveau eerst.
De schenking van een nogal rijke keten, vanaf het eerste niveau eerst.

Twee diesel, één benzine en binnenkort elektrisch

De Citan wordt aangeboden met drie motoren, twee diesels en één benzine. Twee diesels zijn 95 pk voor de Citan 110 CDI en 116 pk voor de Citan 112 CDI. Wat benzine betreft, krijgt de Citan 113 130 pk. Mercedes Frankrijk heeft de dieselmotoren van 75 pk en 102 pk niet behouden. Deze drie motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Er wordt op dit moment geen automatische transmissie aangeboden. Die verschijnt even later en de elektrische handrem en de Keyless-Go komen tegelijk aan.

READ  Een man wordt achter in zijn Tesla gezien terwijl hij van de snelweg afrijdt ... voor de tweede keer

Goed nieuws voor Mercedes, de lancering op lange termijn van de elektrische auto Citan, die niet werd gepresenteerd op de eerste generatie Citan. De e-Citan moet in de tweede helft van 2022 worden gelanceerd en zal alle Kangoo ZE in een Mercedes-outfit engineeren. Autonomie werd uitgeroepen op 285 kilometer.

klassieke minibus

De Mercedes Citan wordt aangeboden in een gesloten of glazen bestelwagenversie en een standaardlengte (4,50 meter), met twee of drie stoelen voorin. Er is een lange versie aangekondigd voor de eerste helft van 2022. Er is geen “open sesam”-model zoals in de nieuwe Kangoo zonder middenstijl en niet, voor Frankrijk, een autoversie genaamd Tourer.

Citan is momenteel alleen beschikbaar als standaardversie.  Voor volgend jaar staat een lange versie gepland.
Citan is momenteel alleen beschikbaar als standaardversie. Voor volgend jaar staat een lange versie gepland.

Qua gebruik is het een klassieker. Schuifzijdeur standaard rechts, twee scharnierende en asymmetrische achterdeuren, maximale nuttige lengte van 3,05 m met taatsprofiel. Het geadverteerde laadvermogen is ongeveer 700 kg en tot 780 kg met de optie van een verhoogd laadvermogen. Prijzen voor Mercedes-Benz Citan zijn nog niet bekend gemaakt. Bestellingen zijn geopend vanaf half september en de eerste leveringen zouden voor eind oktober moeten plaatsvinden.

De Mercedes Citan vertoont een zeer gestroomlijnde lijn, met een licht aflopende motorkap.
De Mercedes Citan vertoont een zeer gestroomlijnde lijn, met een licht aflopende motorkap.