Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Biden en tech executives zoeken ‘echte oplossingen’ voor cyberbeveiligingsproblemen

Geplaatst op woensdag 25 augustus 2021 om 22:09

De Amerikaanse president Joe Biden verzamelde woensdag ministers en de leiders van techreuzen en grote bedrijven in het Witte Huis voor een spoedvergadering over cyberbeveiliging, nadat een golf van cyberaanvallen grote kwetsbaarheden had blootgelegd.

“De realiteit is dat de meeste van onze kritieke infrastructuur in privébezit is en wordt beheerd, en de regering kan deze uitdaging niet alleen aan”, zei de president.

“Ik heb je hier vandaag uitgenodigd omdat je de kracht, het vermogen en de verantwoordelijkheid hebt, denk ik, om de lat voor cyberbeveiliging hoger te leggen. We hebben veel werk te doen.”

Presidenten Sundar Pichai (Google), Andy Gacy (Amazon), Tim Cook (Apple) en Satya Nadella (Microsoft) zijn aangekomen in het Witte Huis, evenals de hoofden van grote banken, verzekeringsmaatschappijen en essentiële servicegroepen (water, elektriciteit .).

Gegevensdiefstal en ransomware-aanvallen zijn de afgelopen maanden geëscaleerd, gericht op verschillende bedrijven en organisaties, waaronder de Amerikaanse pijpleidingbeheerder, het vleesverpakkingsbedrijf, het Irish Health Services IT-systeem en een grote Indiase luchtvaartmaatschappij.

Een hoge regeringsfunctionaris vertelde dinsdag aan verslaggevers dat de incidenten “een gevoel van urgentie creëerden” voordat hij “concrete aankondigingen” beloofde.

“We moeten evolueren naar een systeem waarin beveiliging standaard wordt geboden”, zei hij.

Het doel van de bijeenkomst is om kwetsbaarheden te identificeren waardoor hackers in systemen kunnen inbreken, waardoor apparatuur en software waterbestendiger en resistenter worden.

“Volgens uw schattingen en berekeningen zijn ongeveer een half miljoen cyberbeveiligingsbanen niet ingevuld”, zei Joe Biden woensdag.

– ‘Ze weten waar ze zijn en wie ze zijn’ –

READ  Milieuactivisten sloten pakhuizen van McDonald's

De massale cyberaanval die eind 2020 de Verenigde Staten trof, trof de e-mailservers van Microsoft en leidde tot het hacken van de Orion-software van het Amerikaanse bedrijf SolarWinds, die wordt gebruikt om computernetwerken van grote bedrijven of afdelingen te beheren en te overzien.

Deze aflevering riep vragen op over de bescherming van 16 “belangrijke infrastructuren”, waaronder energie, defensie, industriële productie en voedsel.

Sommige analisten hebben opgeroepen tot strengere sancties tegen Rusland en andere landen die ervan worden beschuldigd piraten te huisvesten.

“We hebben de G7-landen gemobiliseerd om actie te ondernemen tegen de landen die deze criminelen herbergen”, zei de Amerikaanse president.


“En ik had een top met Vladimir Poetin waar ik hem duidelijk maakte dat we ook van hem acties verwachten, omdat ze weten waar ze zijn en wie ze zijn.”

Andere experts stellen voor om cryptocurrencies beter te reguleren, die worden gebruikt door losgeldhackers om de service te herstellen die ze hebben geblokkeerd, volgens het principe van ransomware.

Executives van JPMorgan Chase, Bank of America en andere financiële en verzekeringsmaatschappijen, evenals de hoofden van water-, gas- en elektriciteitsleveranciers, waren uitgenodigd. Ook bestuurders van onderwijsorganisaties nemen deel aan de discussies.

De vergaderingen worden geleid door de secretarissen van handel en binnenlandse veiligheid en senior cybersecurity-adviseurs.