Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Biden ontvangt technische leiders die training en investeringen aankondigen

De Amerikaanse president Joe Biden verzamelde op woensdag 25 augustus de hoofden van techreuzen en grote bedrijven in het Witte Huis voor een spoedvergadering over cyberbeveiliging, na een golf van cyberaanvallen die tot aanzienlijke kwetsbaarheden leidden.

“De realiteit is dat de meeste van onze kritieke infrastructuur in particulier bezit is en wordt beheerd, en de overheid kan deze uitdaging niet alleen aan.”zei de chef. “Ik heb je hier vandaag uitgenodigd omdat je de kracht, het vermogen en de verantwoordelijkheid hebt, denk ik, om de lat hoger te leggen als het gaat om cyberbeveiliging. We hebben veel werk te doen.”

Aan het einde van de discussies kondigden grote technologiebedrijven, met name de drie wereldleiders in de cloud (remote computing), trainingsprogramma’s en investeringen in cyberbeveiliging aan, aldus een persbericht.

Microsoft is van plan om over vijf jaar $ 20 miljard te pompen om Versnel de inspanningen om beveiliging standaard te integreren in computersystemen, te beginnen met nationale en lokale instellingen in de Verenigde Staten.

Amazon van zijn kant heeft beloofd zijn beveiligingstraining voor zijn werknemers beschikbaar te stellen aan het grote publiek, terwijl Google in vijf jaar 10 miljard dollar zal investeren om IT-toeleveringsketens helpen beveiligen En de beveiliging van de zogenaamde “open source” (programma openen).

Lees onze enquête over de ransomware-business: Hoe cybercriminelen winstgevende ransomware doorverkopen

“gevoel van urgentie”

Gegevensdiefstal en ransomware-aanvallen zijn de afgelopen maanden geëscaleerd, gericht op verschillende bedrijven en organisaties, waaronder de Amerikaanse pijpleidingbeheerder, het vleesverpakkingsbedrijf, het Irish Health Services IT-systeem en een grote Indiase luchtvaartmaatschappij.

READ  Online miljoen trekking

deze ongevallen ‘Creëer een gevoel van urgentie’Een hoge regeringsfunctionaris vertelde dinsdag aan de pers voordat hij zich voorbereidde “Specifieke advertenties”. “We moeten toe naar een systeem waarin veiligheid standaard gegarandeerd is”, was vastgesteld.

Het doel van de bijeenkomst was om kwetsbaarheden te identificeren waardoor hackers systemen kunnen binnendringen, waardoor apparatuur en software veerkrachtiger en waterdichter worden.

“Volgens uw schattingen en onze berekeningen zijn ongeveer een half miljoen cybersecurity-banen niet ingevuld.”, zei Joe Biden woensdag.

Vragen over het beschermen van belangrijke infrastructuren

De massale cyberaanval die eind 2020 de Verenigde Staten trof, trof de e-mailservers van Microsoft en leidde tot het hacken van de Orion-software van het Amerikaanse bedrijf SolarWinds, die wordt gebruikt om computernetwerken van grote bedrijven of afdelingen te beheren en te overzien. Deze aflevering riep vragen op over de bescherming van 16 “Basisinfrastructuur”waaronder energie, defensie, industriële productie en voedsel. Sommige analisten hebben opgeroepen tot strengere sancties tegen Rusland en andere landen die ervan worden beschuldigd piraten te huisvesten.

Lees ook VS: Koloniale oliepijpleidingen betaalden piraten $ 4,4 miljoen losgeld

“We hebben de G7-landen gemobiliseerd om actie te ondernemen tegen de landen die deze criminelen herbergen”De Amerikaanse president zei. “En ik had een top met Vladimir Poetin waar ik hem duidelijk maakte dat we ook acties van hem verwachten, omdat ze weten waar ze zijn en wie ze zijn.”

Andere experts stellen voor om cryptocurrencies beter te reguleren, die worden gebruikt door losgeldhackers om de service te herstellen die ze hebben geblokkeerd, volgens het principe van ransomware.

READ  Lijst. Wat zijn de best verkochte auto's in Frankrijk?
Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Bitcoin, cryptocurrency misdaad of vrijheid

Presidenten Sundar Pichai (Google), Andy Gacy (Amazon), Tim Cook (Apple) en Satya Nadella (Microsoft) woonden het Witte Huis bij, samen met leidinggevenden van JPMorgan Chase, Bank of America en andere financiële en verzekeringsmaatschappijen. Als hoofden van grote leveranciers van water, gas en elektriciteit. Ook namen aan de discussies deel aan de besprekingen van directeuren van organisaties die zich inzetten voor onderwijs, onder leiding van de secretarissen van handel en binnenlandse veiligheid en senior adviseurs op het gebied van cyberbeveiliging.

De wereld met AFP