Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meningsverschillen tussen staatshoofden over de bevordering van groene energie

Meningsverschillen tussen staatshoofden over de bevordering van groene energie

Hernieuwbare energie zou het Afrikaanse wonder kunnen zijn Dit zei António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, op 5 september 2023 vanaf het podium van de eerste Afrikaanse klimaattop in Nairobi.

De Afrikaanse Klimaattop zal drie dagen duren en zal naar verwachting woensdag eindigen. Het doel dat door 54 landen op het continent is verklaard, is om eenheid te tonen in de strijd tegen de opwarming van de aarde, vooral wat betreft de gebruikte middelen, in het licht van de 28e zitting van de Conferentie van de Partijen die in december 2023 in Dubai zal worden gehouden.

Maar voorlopig proberen de landen op het continent vooral hun eigenaardigheden en sterke punten onder de aandacht te brengen om financiering te verkrijgen.

Lees ookKlimaattop Afrika: De Keniaanse president roept op om het volledige potentieel van groene groei te zien

Bij dit soort topconferenties duren de onderhandelingen tot het laatste moment. De bijeenkomst die de avond ervoor werd gehouden om het definitieve ontwerp van de verklaring te presenteren, veroorzaakte verschillende verdeeldheid. De verdeeldheid waarover deze dinsdag opnieuw overeenstemming werd bereikt tijdens de toespraken van de staatshoofden.

President Denis Sassou Nguesso van de Republiek Congo is van mening dat de kern van de strijd om toegang tot financiering en een mondiale koolstofmarkt zich rond de bossen van het Congobekken, Indonesië en Brazilië moet bevinden. ” De drie bekkens concentreren 80% van de biodiversiteit in de wereld en zijn de toezichthouders van de koolstofbalans van de planeet “, Hij zei.

Een andere plaats, een ander kenmerk: de president van de Comoren-archipel, Ghazali Osmani, wil het idee van de blauwe economie, die de rol van de oceanen definieert, onder de aandacht brengen. ” Wij pleiten voor steun voor een duurzame blauwe economie en roepen op tot nieuwe partnerschappen en samenwerkingsverbanden Ismail Omar Guelleh, staatshoofd van Djibouti, is het daarmee eens: “ Oceanen overstijgen landen en we moeten deze verbindingen benutten voor ontwikkeling, niet alleen voor verrijking. Het ontwikkelen van de blauwe economie betekent het creëren van partnerschappen die ons in staat stellen onze oceanen te benutten voor verandering in de richting van duurzame ontwikkeling. »

READ  Na een volledig seizoen wil Griekenland de schade vermijden die wordt veroorzaakt door overtoerisme: liberalisering

Net als zijn gastheer, de Keniaanse president William Ruto, gelooft Macky Sall, president van Senegal, dat de ontwikkeling van de groene economie centraal staat in de strijd, maar dat internationale financieringsverplichtingen niet worden nageleefd. ” Afrikaanse landen voeren hun groene projecten uit door gebruik te maken van schulden, terwijl de financiering van aanpassing moet worden ondersteund door subsidies, in overeenstemming met de afspraken die zijn gemaakt in het klimaatakkoord van Parijs. Dat benadrukte hij.

De slotverklaring van deze top in Nairobi zal naar verwachting op woensdagochtend 6 september worden gepresenteerd.