Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het aantal asielaanvragen in de Europese Unie stijgt met 30%

Het aantal asielaanvragen in de Europese Unie stijgt met 30%

Aanzienlijke stijging in de eerste helft van 2023. Asielaanvragen geregistreerd in landen Europeese UnieHet asielagentschap van de Europese Unie maakte dinsdag bekend dat het aantal vluchtelingen in Noorwegen en Zwitserland met 28% is gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De UNHCR zei dat tussen januari en eind juni in deze 29 landen ongeveer 519.000 asielaanvragen zijn ingediend, en schat dat “op basis van de huidige trends het aantal aanvragen tegen het einde van het jaar meer dan een miljoen zou kunnen bedragen.”

SyriërsAfghanen, Venezolanen, Turken en Colombianen zijn de belangrijkste aanvragers, goed voor 44% van de aanvragen. De vraag naar het eerste semester is voor deze tijd van het jaar het hoogst sinds 2015-2016.

Vier miljoen Oekraïners profiteren van tijdelijke bescherming

Gedurende deze periode, tijdens de toestroom van vluchtelingen naar Europa als gevolg van de stagnatie van het conflict in Syrië, bedroeg het aantal asielaanvragen 1,3 miljoen (in 2015) en 1,2 miljoen (in 2016). In 2022 zal hun aantal 994.945 bedragen. Duitsland Het is het land dat het grootste aantal aanvragen ontvangt: 30% van het totaal, en bijna twee keer zoveel aanvragen als Spanje (17%) en Frankrijk (16%). Het bureau merkt op dat veel Europese landen door deze stijging “onder druk staan ​​om aanvragen te verwerken” en dat het aantal dossiers dat wacht op een beslissing met 34% is toegenomen ten opzichte van 2022.

Ongeveer 41% van de initiële verzoeken kreeg een positief antwoord. Bovendien, sommige Vier miljoen Oekraïners Degenen die de Russische invasie ontvluchten, genieten momenteel tijdelijke bescherming in de Europese Unie.

READ  Het gebruik van antipersoonsmijnen staat centraal in de controverse