Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De grootste neushoornboerderij ter wereld werd gered door een niet-gouvernementele organisatie

De grootste neushoornboerderij ter wereld werd gered door een niet-gouvernementele organisatie

Het enorme landgoed moet uiteindelijk plaats bieden aan 2.000 witte neushoorns, een bedreigde diersoort.

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Een witte neushoorn wordt gefotografeerd in Pretoria (Zuid-Afrika) op 7 augustus 2020. (MICHELE SPATARI / AFP)

Na maanden van strijd is ’s werelds grootste neushoornboerderij, opgezet door een miljonair in Zuid-Afrika om de soort te redden van stroperij, gekocht door de NGO African Parks. dat maakte het bekend Maandag 4 Sept.

De organisatie, waaraan Prins Harry van Sussex verwant is, beheert ongeveer twee dozijn beschermde parken op het continent en bezit nu 7.800 hectare land op minder dan 200 km ten zuidwesten van Johannesburg. En 2.000 witte neushoorns zullen geleidelijk daarheen worden verplaatst, wat neerkomt op ongeveer 15% van de wereldpopulatie van deze soort.

Geheime terugbetaling

Deze fokkerij werd in 2009 geopend door de 81-jarige rijke zakenman John Hume. Maar vanwege de exorbitante kosten van zijn megaproject zette hij zijn eigendom in april te koop, waarbij hij zei dat hij op zoek was naar een andere ‘miljonair’ om het over te nemen. Het grootbrengen van neushoorns is een dure hobby.De fokker had tijdens een interview met AFP voorafgaand aan de veiling toegegeven dat hij was gevallen “Begrotingstekort”. De operatie heeft al meer dan honderd miljoen dollar opgeslokt.

READ  Parijs "kijkt ernaar uit" om samen te werken met de toekomstige Poolse regering

CEO van African Parks, Peter Fernhead, zei in het persbericht dat hij had voldaan aan een “morele verplichting om een ​​oplossing te vinden voor deze afnemende wilde dieren”. Hoewel dat oorspronkelijk zo was “Het was nooit uw bedoeling om een ​​neushoornfokbedrijf en 2.000 neushoorns te bezitten”. De NGO, die niet specificeerde hoeveel er was uitgegeven, kreeg steun van de Zuid-Afrikaanse regering en natuurbeschermingsorganisaties, evenals financiële steun voor de aankoop.