Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De tweede stad van het land, Birmingham, gaat failliet

De tweede stad van het land, Birmingham, gaat failliet

Vanaf dinsdag stopt Birmingham met het financieren van niet-essentiële diensten, maar alle reeds getekende contracten zullen worden nagekomen, zegt onze correspondent in Londen. Emilyense wijn. De arbeidersgemeenteraad specificeert niet wat een dienst is. niet essentieel Het heeft een miljoen inwoners, maar de parken, wegen en culturele diensten zijn kwetsbaar.

Gekozen functionarissen moeten binnen drie weken bijeenkomen om te stemmen over een nieuwe herziene begroting bij de grootste lokale overheid van Europa.

Burgemeester John Cotton hekelde de bezuinigingen op de financiering van de lokale overheid Na dertien jaar conservatieve regering. Ook de inflatie wordt als verantwoordelijk genoemd, die dit jaar de 10% heeft overschreden. En nu de stijgende sociale uitgaven en de inflatie de kosten opdrijven, worden lokale overheden zoals Birmingham geconfronteerd met ‘ Ongekende financiële uitdagingen John Cotton, de burgemeester van de stad, bevestigde dit.

Maar de grootste klap voor de begroting was de 800 miljoen euro die de stad nog moest betalen nadat zij schuldig was bevonden aan het niet respecteren van gelijke beloning en het installeren van een nieuw computersysteem. Gemeentelijke oppositie hekelt financieel wanbeheer.

Domino Effect

En de situatie in Birmingham doet de vrees voor een domino-effect rijzen. Volgens de Federation of British Local Authorities zouden de komende twee jaar nog eens 26 steden failliet kunnen gaan. ” Het financieringssysteem werkt helemaal niet meer. Lokale besturen hebben dertien jaar lang wonderen verricht, maar het geld is op Gealarmeerd riep Stephen Hutton, president van de Segoma Federatie, de regering op om te helpen.

Het is duidelijk aan de lokaal gekozen raden om hun begroting te beheren Een woordvoerder van de premier reageerde Rishi SunakZeggen dat Birmingham dit jaar een financieringsverhoging van 9% heeft gekend. In het land is de begroting van gemeenten afhankelijk van de lokale belastinginkomsten die van toepassing zijn op burgers en bedrijven, maar ook van de bijdrage van de staat.

READ  De 'toiletstrijd' woedt in Virginia, VS

Volgens het Institute of Government Research is deze financiering vanuit Londen in reële termen met 40% gedaald tussen 2009/2010, de periode waarin de Conservatieven aan de macht kwamen, en 2019/20, voordat ze weer aantrokken met buitengewone uitgaven. Aandoeningen die verband houden met de COVID-19-pandemie.

Lees ookVerenigd Koninkrijk: Voedselbanken hebben het moeilijk in een economie die nog steeds in crisis verkeert