Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Franse zeeman gered van een haaienaanval

Franse zeeman gered van een haaienaanval

“data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

De Australische autoriteiten hebben twee Russen en een Fransman gered. Haaien vielen hun opblaasbaar vlot aan.

De Australian Maritime Safety Authority zei vandaag woensdag dat een vrachtschip Russische en Franse burgers te hulp kwam wier boot werd aangevallen door haaien voor de kust van Australië.

De drie mannen werden gered door een vrachtschip terwijl ze op een opblaasbaar vlot dreven in de door haaien geteisterde Koraalzee, ongeveer 800 km ten zuidoosten van Cairns (noordoost).

Verschillende haaienaanvallen.

De romp van de boot raakte beschadigd na verschillende haaienaanvallenDe Australian Maritime Safety Authority (AMSA) zei in een verklaring: Volgens ASMA wilden de drie overlevende matrozen de stad Cairns bereiken vanaf de Vanuatu-archipel, die ruim 2.000 kilometer verderop ligt.

Woensdagochtend vroeg activeerden ze het noodbaken. Op helikopterbeelden was te zien hoe het enorme vrachtschip Dugong Ace de boot naderde, die in kalme golven dreef.

De Koraalzee wemelt van grijze rifhaaien en andere soorten, zoals tonijn en marlijn. En volgens de Australische regering herbergt het meer haaien.”Meer dan bijna elke andere waarnemerslocatie ter wereld“.

READ  Marineofficier gearresteerd en beschuldigd van deelname aan de aanval op het Capitool