Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Menac LEP-tarief, 5% brochure, grondbelasting… De vijf nieuwsverhalen van deze week voor uw geld

Menac LEP-tarief, 5% brochure, grondbelasting… De vijf nieuwsverhalen van deze week voor uw geld

De populaire LEP dreigt te vallen, de onderkant van een verbluffende verhoging van de onroerendgoedbelasting en een nieuwe LEP die 5% betaalt… hier zijn de vijf nieuwsverhalen van de week.

Het LEP-percentage loopt gevaar

In tegenstelling tot het Leverette A-tarief, dat tot januari 2025 verboden is, zal het LEP-tarief, dat momenteel 6% bedraagt, begin 2024 worden aangepast. De onaangename verrassing voor de 9 miljoen mensen met LEP is dat het risico dreigt te dalen. . Waarom?

Dit komt omdat de ontwikkeling ervan afhankelijk is van de consumentenprijzen. Wil het Libanese pond op 6% blijven, dan moet de inflatie tussen juli en december 6% bedragen. Dit is echter helemaal niet wat blijkt uit cijfers die het National Institute of Statistics and Economic Studies (INSEE) deze week heeft gepubliceerd. Als gevolg hiervan lijkt een daling van het LEP-tarief onvermijdelijk. Wat staat je te wachten?

5% nieuw boekje

Nee, dit is geen oplichting! Dankzij de stijgende rentetarieven Livret A (3%) en LEP (6%) concurreren banken met aantrekkelijke voorstellen om klantendeposito’s naar hun interne spaarrekeningen te lokken tegen verhoogde rentetarieven die nu 5% bereiken. Als deze producten belastbaar zijn, in tegenstelling tot gereglementeerde spaarrekeningen, worden ze steeds interessanter voor individuen met Livret A en LDDS aan het plafond. Voor meer informatie kunt u hier terecht.

Vergelijk de beste bankrekeningen

De onderkant van de verbazingwekkende stijging van de grondbelasting

Een ongekende stijging sinds 1986. De grondbelasting stijgt dit jaar met maar liefst 7,1%. Afhankelijk van uw woongemeente is de stijging veel hoger. Als de helft van de eigenaren de OZB-aangifte 2023 al heeft ontvangen, moeten belastingbetalers die voor maandelijkse betalingen hebben gekozen twee weken wachten om de hoogte van de rekening te weten te komen. Wie is verantwoordelijk voor de hogere lokale belastingen en moet u vrezen voor een smeriger wetsvoorstel in 2024? Reactie-items.

(Fout) Livret A-vervangingen

Bankboekje, LEP, SCPI, nieuwe levensverzekeringsfondsen in euro’s… Deze beleggingen worden vaak aangeboden als alternatief voor Livret A, waarvan de rente tot 2025 op 3% is geblokkeerd. Maar kunnen ze het product ‘Frans voorkeurssparen’ vervangen? Ik ben daar niet zeker van.

De werkelijke kosten van een debetkaart

Banken zijn over het algemeen selectiever in het aanbieden van een uitgestelde debetkaart aan hun klanten, waardoor uitgevoerde transacties kunnen worden uitgesteld tot het einde van de maand. Bij online organisaties is het over het algemeen voldoende om een ​​bepaald niveau van maandelijks netto-inkomen te bereiken om in aanmerking te komen. Ontdek hoeveel u moet verdienen om een ​​uitgestelde betaalkaart te krijgen.

Hoe krijg ik een gratis bankkaart?