Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Te midden van de inflatie is de maatregel die Percy voor ogen heeft goed nieuws voor de belastingbetalers

Te midden van de inflatie is de maatregel die Percy voor ogen heeft goed nieuws voor de belastingbetalers

Philippe Huguein via AFP De campagne voor het indienen van de inkomstenbelasting 2022 is op donderdag 7 april online begonnen

Philippe Huguein via AFP

De maatregel die Percy voor ogen heeft, is goed nieuws voor de belastingbetaler in 2024. (Illustratie)

Economie – De regering is van plan om de inkomstenbelastingmaatregel in haar begroting voor 2024 te koppelen aan de inflatie, een maatregel om belastingverhogingen te voorkomen ondanks salarisverhogingen die verband houden met stijgende prijzen, aldus een rapport. Echo’s En Le Figaro Vrijdag 8 sept.

volgens Echo’sHet inflatieniveau blijft echter constant “Het zou ongeveer 4,9% moeten zijn.”Terwijl het National Institute of Statistics (Insee) verwacht dat de inflatie in 2023 gemiddeld 5% per jaar zal bedragen. Door belastingdrempels aan de inflatie te koppelen, kunnen belastingbetalers de belastingschijven niet veranderen en dus niet meer belastingen betalen.

De krant schat deze maatregel op tussen de 5 en 6 miljard euro aan extra belastinginkomsten die niet geïnd zullen worden.

“Belastingen verhogen is uitgesloten.”

In antwoord op een vraag van Agence France-Presse wilde het ministerie van Economie en Financiën geen commentaar geven op deze maatregel, die zou moeten worden opgenomen in het volgende ontwerp van financiële wet voor het jaar 2024.

Dit wordt op 27 september aan het kabinet gepresenteerd, maar de slogan is al naar voren gebracht: sparen. De regering probeert echter gezinnen gerust te stellen. ” Ik zie veel geruchten dat we de belastingen willen verhogen, daar bestaat geen twijfel over. Integendeel, wij willen deze blijven terugdringen met duidelijke aandacht voor de koopkracht van de middenklasse. Hij bevestigde op 23 augustus aan premier Elisabeth Borne over France Bleu.

De regering had de bandbreedte in 2023 al met 5,4% verhoogd, waardoor werd voorkomen dat de armste Fransen binnen de bandbreedte van de inkomstenbelasting vielen als gevolg van aan de inflatie gekoppelde salarisverhogingen.

READ  Waar is de belofte van de grote luchthaven na het verlaten van de Notre Dame de Land?

Zie ook op HuffPost :