Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verenigde Staten: UAW wijst voorstellen van autofabrikanten af ​​- 09/09/2023 om 11:38

Een archieffoto van Stellantis zichtbaar buiten het hoofdkantoor in Auburn Hills, VS

Door David Shepherdson

(Reuters) – De Amerikaanse vakbond wil een akkoord bereiken met Stellantis, General Motors en Ford, maar de mogelijkheid van een staking is niet uitgesloten als de drie fabrikanten dat doen, zei de president van de United Auto Workers (UAW). Vrijdag. Bied geen betere aanbiedingen aan.

Sean Fine maakte bekend dat de UAW voorstellen van het moederbedrijf van Chrysler, Stellantis, General Motors en Ford Motor Company, heeft afgewezen, terwijl de bestaande vierjarige collectieve overeenkomsten tussen de vakbond en de autofabrikanten op 14 september aflopen.

Sean Fine zei: “We willen een overeenkomst. We zijn bereid een overeenkomst te bereiken. Maar het moet een overeenkomst zijn die onze offers en onze bijdragen respecteert.” “Als we donderdag om 23.59 uur arriveren… zal er indien nodig worden gestaakt.”

De onderhandelingen zullen naar verwachting eind deze week worden voortgezet.

De UAW zei dat het op zoek is naar “gedurfde” verbeteringen in de lonen en uitkeringen, waaronder loonsverhogingen van meer dan 40 procent over vier jaar, aanzienlijk extra verlof en het herstel van toegezegde pensioenen die voor de laatste werknemers waren afgeschaft.

(Bijgedragen door Joseph White in Detroit; Franse versie door Camille Renaud)

READ  Europa belandt in wanorde, Wall Street stort in na detailhandelsverkopen