Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het kabinet is van plan de inkomstenbelastingmaatregel te indexeren

Het kabinet is van plan de inkomstenbelastingmaatregel te indexeren

De regering is van plan de belastingschijven te koppelen aan de inflatie om te voorkomen dat de belastingdruk voor gezinnen toeneemt. Hoewel deze maatregel gunstig is voor de belastingbetalers, zal deze de staat 5 tot 6 miljard euro aan belastinginkomsten ontnemen.

Uw belastingaanslag gaat in 2024 niet omhoog

Dit initiatief, dat in principe zou moeten worden opgenomen in de Financiënwet 2024, zal centraal staan ​​in de discussies tijdens de Ministerraad op 27 september. Volgens berichten van Figaro en de nagalm, De maatregel, die op 8 september werd gepubliceerd, zou belastingverlagingen mogelijk moeten maken, ondanks salarisverhogingen als gevolg van inflatie. Les Échos voorspelt dat inflatie “ Het zou ongeveer 4,9% moeten zijn Volgens schattingen van het National Institute of Statistics and Economic Studies zal de gemiddelde jaarlijkse inflatie in 2023 echter 5% bedragen.

Dankzij de maatregel die belastingen aan inflatie koppelt, zullen belastingbetalers vermijden meer belastingen te betalen, aangezien de belastingschijven niet zullen veranderen. Aan de financiële kant vertegenwoordigt deze toewijzing tussen de 5 en 6 miljard euro aan lagere belastinginkomsten voor de staat. Ter herinnering: premier Elizabeth Bourne had de belastingbetalers afgelopen augustus eerder gerustgesteld, tijdens een interview met France Bleu, over het ontwerp van belastingwet in 2024. Ik zie veel geruchten dat we de belastingen willen verhogen, daar bestaat geen twijfel over (…) Integendeel, we willen ze blijven verlagen met een duidelijk belang in de koopkracht van de middenklasse. , Ze zei.

Minder hulp, gevaarlijkere mensen

Daarnaast voert de overheid de maatregelen op om begrotingsbesparingen te realiseren, zoals het stopzetten van bepaalde hulp, zoals voedselinspectie en energie-inspectie. Regionale vertegenwoordigers probeerden de situatie echter te verlichten door nieuwe hulp aan kwetsbare gezinnen aan te bieden, zoals de energiecheque van € 250 in het zuiden en de voedselcheque in Seine-Saint-Denis. Ondanks deze regionale initiatieven lijkt het er echter op dat het deze winter lastig zal worden voor de meest kwetsbare groepen.

READ  Fnac-Darty-groep in zicht van justitie na vermoedelijke illegale contante betalingen

Naast het niet hernieuwen van bepaalde essentiële hulp en de stijging van de prijzen, vooral die van voedsel en brandstof, dreigt de door verenigingen verstrekte voedselhulp deze winter scherp te dalen. Bovendien hebben Hartrestaurants, voedselbanken en andere solidariteitsorganisaties de oproepen om hulp aan donoren vergroot, en dat aantal is kleiner geworden. Daarom vrezen deze verenigingen het aantal begunstigden vanaf gisteren aanzienlijk te moeten verminderen, in het licht van het toenemende tekort aan voedselvoorraden.